צפויה להיעדר

לפני הדיון על הדחתה: היועמ"שית מעבירה מסר - ומתייחסת לבני הישיבות

לקראת ההצבעה היום בממשלה על הדחתה, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה מעבירה מסר: "הפיטורים לא חוקיים, הטענות מלמדות ששר המשפטים מחש יועץ שיציית לממשלה ויכשיר הפרות דין כמו הימנעות מגיוס בני ישיבות" (בארץ)

בהרב-מיארה (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, העבירה הבוקר (שני) מסר לחברי הממשלה - ברקע הכוונה להצביע היום על פיטוריה. בין היתר הזכירה את וטענה כי היא מודחת בין היתר בגינו.

לדבריה, "הממשלה מפטרת את התובעת הכללית במשפטו של ראש הממשלה באופן לא חוקי. הטענות שהעלה שר המשפטים מלמדות שהוא מחפש יועץ משפטי שיציית לממשלה ויכשיר עבורה הפרות דין כמו הימנעות מגיוס בני ישיבות, התערבות פוליטית בחקירות המשטרה ועוד".

היום צפוי להתקדם ההליך לפיטוריה של בהרב מיהרה, במהלך חסר תקדים של הממשלה. זו תתכנס לישיבתה השבועית ובה תצביע על הדחת היועמ"שית. היא עצמה צפויה להיעדר מהישיבה.

בהדחה צפויים מספר שרים לא להשתתף, בשל "ניגוד עניינים" לאור חקירות שונות המתנהלות בעניינם באישור היועמ"שית. גם ראש הממשלה נתניהו לא יצביע. יחד עם זאת הצפי הוא שיהיה רוב מספיק להדחה.

גם לאחר אישור השרים, היועמ"שית לא תודח. צפויה להיות מוגשת עתירה לבג"ץ, שיוציא צו על תנאי עד להכרעה בהרכב שופטים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (83%)

לא (17%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
שיהיה בהצלחה ... הגיע הזמן
אני
1
‏להעיף את הזקנה לכל הרוחות!
אריה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: