
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, העבירה הבוקר (שני) מסר לחברי הממשלה - ברקע הכוונה להצביע היום על פיטוריה. בין היתר הזכירה את חוק הגיוס וטענה כי היא מודחת בין היתר בגינו.
לדבריה, "הממשלה מפטרת את התובעת הכללית במשפטו של ראש הממשלה באופן לא חוקי. הטענות שהעלה שר המשפטים מלמדות שהוא מחפש יועץ משפטי שיציית לממשלה ויכשיר עבורה הפרות דין כמו הימנעות מגיוס בני ישיבות, התערבות פוליטית בחקירות המשטרה ועוד".
היום צפוי להתקדם ההליך לפיטוריה של בהרב מיהרה, במהלך חסר תקדים של הממשלה. זו תתכנס לישיבתה השבועית ובה תצביע על הדחת היועמ"שית. היא עצמה צפויה להיעדר מהישיבה.
בהדחה צפויים מספר שרים לא להשתתף, בשל "ניגוד עניינים" לאור חקירות שונות המתנהלות בעניינם באישור היועמ"שית. גם ראש הממשלה נתניהו לא יצביע. יחד עם זאת הצפי הוא שיהיה רוב מספיק להדחה.
גם לאחר אישור השרים, היועמ"שית לא תודח. צפויה להיות מוגשת עתירה לבג"ץ, שיוציא צו על תנאי עד להכרעה בהרכב שופטים.
0 תגובות