לאחר שהחוק אושר

ישראל הודיעה רשמית לאו"ם: ההסכם בין ישראל ל'אונר"א' - מבוטל

"חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון"; שר החוץ הודיע רשמית לאו"ם על ביטול ההסכם בין ישראל לאונר"א שנחתם לפני יותר מיובל שנים | השר כ"ץ: "אינספור ראיות הוצגו לאו"ם על אודות פעילי חמאס העובדים באונר״א, ואודות שימוש במתקני אונר״א למטרות טרור ודבר לא נעשה בעניין" | כל הפרטים (אקטואלי, ביטחון)

|
4
| כיכר השבת |
בניין סוכנות אונר"א ברפיח (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)

שבוע אחרי אישור החוק בכנסת בקריאה שנייה ושלישית, משרד החוץ הודיע לאו"ם, בהחיית שר החוץ ישראל כץ, כי מדינת ישראל מבטלת את ההסכם עם אונר"א. מדובר בהסכם שנקבע בשנת 1967, והיה הבסיס המשפטי ליחסים בין מדינת ישראל לאונר"א.

"״אונר״א - הארגון שעובדיו השתתפו בטבח ה-7 באוקטובר ושרבים מעובדיו הם פעילי חמאס - הוא חלק מהבעיה ברצועת עזה ולא חלק מהפתרון", מסר שר החוץ כץ. "לאו״ם הוצגו אינספור ראיות אודות פעילי חמאס העובדים באונר״א ואודות שימוש במתקני אונר״א למטרות ודבר לא נעשה בעניין. יתרה מזאת, גם את ההמלצות של האו״ם עצמו, שנכתבו בדו״ח קולונה, אונר״א בחר לא ליישם.

"אל תאמינו למי שאומר לכם שאין תחליף לאונר״א: כבר עכשיו הרוב המכריע של הסיוע ההומניטרי מועבר דרך ארגונים אחרים, ורק 13 אחוזים ממנו מועבר דרך אונר״א. מדינת ישראל מחויבת לדין הבינ״ל ותמשיך לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה באופן שלא יפגע בביטחון אזרחי ישראל״.

כפי שדווח פעמים רבות, עובדי אונר״א היו מעורבים בטבח שמחת תורה. רבים נוספים מקרב עובדי אונר״א הם פעילי טרור מארגוני חמאס וגא״פ. חדשות לבקרים מתגלים מקרים חדשים של מעורבות עובדי אונר"א בטרור. ישראל העבירה לידי האו"ם חומרים רבים בנושא, כגון רשימה של 100 פעילי חמאס מהזרוע הצבאית העובדים באונר"א, אבל אונר"א לא נקט שום פעולה מולם.

במשרד החוץ ציינו הבוקר כי רק לפני עשרה ימים פורסם אודות עובד אונר״א שהופיע ברשימה זו אשר השתתף בטבח במיגונית בכפר רעים (מחמד אלעטיווי). אונר"א לא נקטה נגדו צעדים למרות שהועבר המידע לגביו. פעיל החמאס הנ״ל אלעטיווי חוסל בפעולת צה״ל אך למרבה הזעזוע מזכ״ל האו״ם גוטרש בחר להביע צער על מותו. בנוסף, פעולות טרור רבות במלחמה התבצעו מתוך מתקני אונר"א, אך אונר"א לא הודיע אפילו פעם אחת לישראל במהלך המלחמה על השימוש הפסול שנעשה במתקניה על ידי ארגון טרור, דבר שעומד בניגוד למחויבויותיה לשמור נייטרליות.

עוד הסבירו במשרד החוץ, כי אונר"א אף לא נקט בצעדים המינימליים שנדרשו ממנו בדו"ח של האו״ם עצמו - דו״ח קולונה: לא פוטרו עובדים שהם גורמי חמאס וגהאד אסלאמי, לא נעשה דבר בעניין הפרת הנייטרליות של המתקנים של אונר״א, והארגון לא שינה את ספרי הלימוד הנלמדים והתכנים המסיתים בבתי הספר של אונר״א. זאת  למרות ההתחייבויות של אונר״א למדינות תורמות ולישראל להסיר חומרים אלה מיידית.

כמו כן, הסבירו כי אין אמת בטענה שאין תחליף לאונר״א. כבר עכשיו הרוב המכריע של הסיוע ההומניטרי לאוכלוסייה ברצועת עזה מועבר דרך ארגונים אחרים, ורק 13 אחוזים ממנו מועבר דרך אונר״א. "מדינת ישראל מחויבת לדין הבינ״ל ותמשיך לשתף פעולה עם ארגוני או״ם וארגונים בינ״ל שאינם נגועים בטרור לטובת הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה, באופן שלא יפגע בבטחון אזרחי ישראל", נמסר ממשרד החוץ.

בהתאם ללשון החוק, החקיקה בנושא אונר״א תיכנס לתוקפה בעוד כשלושה חודשים, שבמהלכם תורחב הפעילות העניפה ממילא מול ארגונים בינ״ל אחרים שאינם נגועים בטרור, ותתבצע היערכות להפסקת הקשר עם אונר״א ולביסוס האלטרנטיבות לאונר״א, והכל בהתאם לדין הבינ״ל.

אישור החוק

כזכור וכפי שדווח ב'כיכר השבת', בשבוע שעבר אישרה מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק להפסקת פעילות אונר"א בשטח ישראל. מדובר בהצעת חוק שהציעו חברי הכנסת בועז ביסמוט, שרן השכל, חנוך מלביצקי וקבוצת חברי כנסת. 92 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 10 שהתנגדו.

בהצעת החוק מוצע כי אונר"א לא תפעיל כל נציגות, לא תספק כל שירות ולא תקיים כל פעילות, במישרין או בעקיפין, בשטח הריבוני של מדינת ישראל. בנוסף, מוצעות הוראות דיווח לכנסת ותחילה מאוחרת של הוראות החוק.

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין, הציג את ההצעה: "עוד בטרם אירועי השבעה באוקטובר התקבלו דיווחים בתקשורת לפיהם פעילות אונר"א משמשת כיסוי לפעולות טרור.

"בנוסף, נערכו מחקרים שהוצגו בפני הוועדה המעידים על כך שפעילות אונר"א מעודדת ומנציחה את המשך הסכסוך עם מדינת ישראל, בפרט באמצעות מערכת החינוך של אונר"א, בה ניתן למצוא דוגמאות רבות – דמוניזציה של מדינת ישראל, תכנים המכילים הסתה לשנאה, אלימות ואנטישמיות, דברי שבח למחבלים וקריאה למאבק אלים נגד מדינת ישראל והעם היהודי".

"אם לא די בכך", הוסיף אדלשטיין: "בחודשים שלאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל נחשפו תחקירים בעניין מעורבותם העמוקה של עובדי הסוכנות ברצועת עזה במתקפת הטרור הרצחנית שהחלה ביום שבעה באוקטובר ובתוך כך השתתפות במעשי רצח וטבח, חטיפת אזרחים ישראלים והעמדת כלי רכב ואמצעים לצורך ביצוע המתקפה. למדינת ישראל יש את הזכות והחובה כשם שיש לכל מדינה אחרת חפצה חיים, להילחם באיומים כנגדה, קל וחומר כאשר איומים אלה מצויים בלב ליבה הפועם של מדינת ישראל".

ח"כ בועז ביסמוט: "החוק שהעברנו זה עתה הוא לא עוד חוק. זו קריאה לצדק, קריאת השכמה שמציבה קו אדום וברור – כל מי שמעז לסייע לטרור ומתנהל כמו מחבל – אין לו שום זכות קיום במדינת ישראל. לא עכשיו ולא בעתיד. אונר"א היא לא סוכנות סיוע לפליטים, אונר"א היא סוכנות סיוע לחמאס. אונר"א שווה חמאס, נקודה".

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "משהוכח למדינת ישראל כי סוכנות הסעד והתעסוקה של האו״ם לפליטי פלסטין במזרח הקרוב (אונר"א) ועובדיה משתתפים ומעורבים בפעילות טרור נגד ישראל, מוצע לקבוע כי ישראל תפעל להפסקת כל פעילות של הסוכנות בשטחה".

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אונרע = נאצים
2
ישראל צריכה לעזוב גם את האו"ם
בדיוק
1
בוקר טוב למדינת החלם שלנו. על זה נאמר טוב מאוחר מלעולם לא.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות