מה נאכל היום?

פשטידת ירקות קריספית ועסיסית במחבת

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו יוצרת מנה שנעה בין חביתה לפריטטה / פשטידה, מכל מה שיש בבית והתוצאה: ארוחת ערב קלילה וטעימה. שימו לב שכל הירקות יהיו חתוכים באותו גודל, כך שיתבשלו בפרק זמן זהה (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • שמן - לטיגון
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כוס מים
  • 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים
  • 1 גזר, חתוך למקלות דקים
  • 1 קישוא, חתוך למקלות דקים
  • 2 כוסות כרוב, חתוך לרצועות דקות
  • יוגורט - להגשה

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את כל המרכיבים, מלבד הירקות, למרקם של פנקייק - ואז מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב.

2. מחממים שמן במחבת ושופכים את התערובת פנימה. מטגנים צד אחד כ-5 דקות ואז הופכים בעזרת צלחת ומטגנים את הצד השני.

3. מגישים חם לצד יוגורט.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (9%)

לא (91%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
מה אפשר לשים במקום כרוב?
...
4
מהמם! מורן, אין לי מילים, תודה על המתכונים מהירים וקלים!!!
בטי
3
יצא טעים! אבל הסתכתי מה לברך על הפשטידה?
בטי
ברכה ראשונה מזונות (כי כפי הנראה הקמח ניתן פה לטעם ומרקם ולא לדבק את העיסה ויש פה דין "כל שיש בו"). לגבי ברכה אחרונה זה די מסובך, תלוי אם יש לפחות שישית קמח מכל התערובת (כ17% קמח מסך כל המוצרים), לא יודע לחשב את זה כי צריך לדעת מהי כמות הירקות, הביצים וכו' ששמתם ואז לבדוק אם יש שישית קמח בכל התערובת
ברכה
2
הכנתי.. יצא ממש טעים!!
Or
1
יפה, רעיון טוב! נראה לי שגם יתאים לתוך פיתהלחמניה עם חומוס או גבינה לבנה לבית הספר. אהבתי :-)
אני

עוד במבשלות בכיכר: