ראש השנה

קוגל או קיגל? כך או כך - הנה מתכון מצוין

השפית מורן פינטו עם מתכון ללוקשן קוגל (או קיגל) - פשטידה מתוקה על בסיס אטריות שבעצם כל אחד יכול להכין. אגב, הידעתם? מקור השם "קוגל" מגיע מהמילה 'Kugel' שפירושה כדור, מה שרומז לכך שלרוב אופים את הקוגל בסיר עגול (מתכונים לראש השנה, אוכל)

מרכיבים:

1 חבילת אטריות רחבות, מבושלות במים לפי ההוראות שעל האריזה ומסוננות
3 ביצים
1/2 כפית קינמון
3 כפות סוכר חום
1/2 כוס סילאן טבעי
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס שמן
3 תפוחי עץ, קלופים וקצוצים (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל המרכיבים ומחלקים בין תבניות אינגליש קייק או יוצקים לתבנית אחת גדולה.

2. מכסים את התבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 30 דקות נוספות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (75%)

לא (25%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
מה כמות האיטריות? יש חבילות של 200 400 ו800 גרם?
יעל
5
נאם אפשר להמיר סוכר הממתיק? תודה שנה טובה
יעל
4
והנה לכם מילה באידיש. לפעמים מרתק לעקוב אחרי מקור של מילה.
א
3
כותבים קוגל. אבל בדיבור אפשר לומר קוגל או קיגל בהתאם למוצא.
דוד
2
נראה נהדר.
ללא שם
1
למי שלא אוהב סילאן אפשר דבש או בכלל לוותר על זה
אני

עוד בתוספות: