זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כף שמן זית
 - 2 שיני שום, כתושות
 - 1 בצל שאלוט קטן, קצוץ
 - 1 כפית צ'ילי מיובש
 - 1/2 כפית תימין מיובש
 - 1/2 כפית שמיר מיובש
 - 1 כוס קינואה לא מבושלת
 - 1 כוס זיתים ירוקים פרוסים
 - 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
 - 1 כוס ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
 - 1 כוס מים (ניתן להחליף בציר ירקות)
 - 1 כוס עלי תרד קצוצים
 - 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
 - מלח ופלפל שחור
 
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את השום, השאלוט והצ'ילי, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות. מוסיפים את התימין והשמיר ומבשלים עוד 30 שניות.
2. מוסיפים לסיר את הקינואה, הזיתים והעגבניות המיובשות. מערבבים ברציפות במשך 30-15 שניות, ויוצקים את הנוזלים על הכל. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20-25 דקות עד שהנוזלים נספגים.
3. מערבבים פנימה את החומוס והתרד ונותנים להם להתבשל ולהתאחד עם הקינואה, עד שעלי התרד מתכווצים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד.




0 תגובות