

בצעד תקדימי ולאחר לחץ כבד מצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, חברת קוקה-קולה הודיעה השבוע כי תשיק בסתיו הקרוב גרסה חדשה לקוקה-קולה שיוצרה עם סוכר קנים אמריקאי. בכך, החברה מאשרת את טענתו של טראמפ כי הסכים עם החברה על מעבר משימוש בסירופ תירס עתיר פרוקטוז למתוק הטבעי יותר במוצרי הדגל שלה.
המשקה החדש לא יחליף את המתכון המסורתי שבו נותר הסירופ, אלא יוצע לצד מוצרי קוקה-קולה הקיימים. המהלך דווח בדוח הרבעוני של החברה וצפוי להרחיב את מגוון המשקאות של קוקה-קולה בשוק האמריקאי.
ההכרזה הגיעה ימים אחדים לאחר פוסט של טראמפ ברשת Truth Social, בו כתב: "שוחחתי עם קוקה-קולה על שימוש בסוכר קנים אמיתי, והם הסכימו. זה שינוי מבורך". למרות הנימה האופטימית, החברה סירבה בתחילה לאשר את דברי טראמפ, אך אישרה אותם בסופו של דבר.
המעבר לא התקבל בשקט בתעשיית התירס. נשיא איגוד מעבדי התירס, ג'ון בודה, הזהיר כי השינוי "עלול לפגוע בחקלאים אמריקאים ובעבודות בתעשייה – ללא שום תרומה בריאותית לציבור". שוק המניות הגיב בהתאם: מניות יצרניות הסירופ ירדו, בעוד מניית קוקה-קולה עלתה.
למרות ההתרגשות, מומחים לבריאות מזהירים כי השינוי צפוי להיות סמלי בלבד. "סוכר מקנה וסירופ תירס דומים מאד מבחינה בריאותית", מסביר ד"ר דריוש מוזפאריאן מאוניברסיטת טאפטס, "שניהם מכילים כ-50% פרוקטוז ו-50% גלוקוז ואין ביניהם הבדל מהותי בסיכון להשמנה או מחלות כרוניות".
נכון להיום, גרסה עם סוכר קנה הייתה זמינה בארה"ב רק כמוצר "קוקה-קולה מקסיקנית" בייבוא, והגרסה החדשה תהיה הראשונה שמיוצרת בארה"ב. פרטים מלאים על המחיר והפצה טרם פורסמו.
0 תגובות