דלג לתוכן הראשי
יצא משליטה

בהלה במטרו: עשרות צלופחים נמלטו לנוסעת מסתורית

נסיעה שגרתית במטרו הפכה בתוך רגעים למרדף בלתי צפוי, לאחר שיותר מעשרה בעלי חיים ארוכים וחלקלקים נמלטו מדלי פלסטיק והתפזרו על רצפת הקרון (חדשות בעולם)

דש
כיכר השבת |
נוסעים סמויים? עשרות יצורים חלקלקים גרמו לבהלה ברכבת (צילום: רשתות חברתיות)

מה שהיה אמור להיות מסע שגרתי ברכבת התחתית הפך בתוך זמן קצר לסצנה ביזארית במיוחד. יותר מעשרה צלופחי אורז חיים נמלטו מדלי פלסטיק כחול בתוך קרון של המטרו בשנגחאי והחלו להתפתל על הרצפה, כשהנוסעת שנשאה אותם מנסה נואשות להחזיר אותם למכל.

במהלך נסיעה בקו 10 של המטרו בשנגחאי. האישה נשאה דלי פלסטיק כחול שבתוכו היו יותר מעשרה צלופחים חיים, אך בשלב מסוים הם הצליחו להימלט מהמכל ולהתפזר ברחבי הקרון.

הנוסעים הופתעו מהמחזה, ובעלת הדלי החלה לרדוף אחרי בעלי החיים בניסיון ללכוד אותם. אלא שהמשימה הייתה קשה בהרבה מכפי שניתן היה לצפות. גופם של הצלופחים מכוסה בשכבת ריר שמאפשרת להם להחליק בקלות, והם הצליחו להתחמק שוב ושוב מידיה.

מי נתן להם לצאת? יותר מעשרה יצורים חלקלקים נמלטו בתוך המטרו
מי נתן להם לצאת? יותר מעשרה יצורים חלקלקים נמלטו בתוך המטרו (צילום: רשתות חברתיות)

בסרטון שתועד במהלך האירוע נראים הצלופחים כשהם מחליקים ומתפתלים על רצפת הקרון, בעוד האישה מנסה להשתלט על המצב. חלק מהנוסעים הצטרפו למאמץ ללכוד את בעלי החיים ולהחזיר אותם למקום שממנו נמלטו.

אלא שלמרות המראה המטעה, לא היו אלה נחשים. מדובר בצלופחי אורז, המכונים גם צלופחים אסייתיים או צלופחי ביצות אסייתיים. הם למעשה דגים ולא זוחלים, אף שצורת גופם הארוכה והדקה הופכת אותם לדומים מאוד לנחשים במבט ראשון.

התקרית עוררה גם תשומת לב לכללי הנסיעה במטרו בשנגחאי. לפי הדיווח, תקנות הנוסעים שנכנסו לתוקף ב-1 במרץ 2025 אוסרות הכנסת עופות חיים ובעלי חיים מסוימים, ובהם כלבים וחתולים, למערכת המטרו. בנוסף, קיימות הגבלות על הכנסת פריטים שעלולים לגרום אי-נוחות משמעותית לנוסעים אחרים או להשפיע על בטיחות הפעילות במערכת התחבורה.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

עוד בבעולם: