לכבוד שבת

מתכון לחלה גבוהה ומרשימה - כמו במאפיות של פעם

השבת החלטתי להכין חלה גדולה מ-3 רצועות, שנאפית בתבנית מלבנית מאורכת - ממש כמו זו שהיינו קונים במאפייה או במכולת בימים עברו. כבר עשיתי זאת לא מכבר, אך הפעם הכנסתי את כל כמות הבצק לתבנית אחת והתוצאה: חלה ענקית ממדים, תפוחה וטעימה טעימה, שהרשימה את כל הסועדים (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
כמו במאפיות של פעם: מתכון לחלות גבוהות ומרשימות (צילום: מתוך "בלוג האוכל של חיה דר")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כף קורנפלור
  • 25 גרם שמרים טריים / 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 4 כפות (44 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (200 מ"ל) מים
  • 1 כפית (10 גרם) מלח

לציפוי:

  • שומשום
  • פרג
  • 1 חלמון מהול עם כפית מים

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית מלבנית גדולה, בגודל של כ-32 ס”מ לפחות, בנייר אפייה. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי החלה, פרט למלח - ומערבלים 4 דקות במהירות הכי נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 6 דקות.

2. מעבירים את הבצק למשטח ישר ולשים ידנית כ-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים באופן כפול, כ-30 דקות עד שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומתפיחים 15 דקות נוספות.

4. מרדדים כל עיגול לעלה באורך התבנית ומגלגלים כל עלה לרולדה. קולעים צמה ומניחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתפיחים כפול - כ-30 דקות - ומורחים בביצה. מקשטים עם השומשום והפרג ואופים 30 דקות.

6. מוציאים את החלה עם נייר האפייה מהתבנית וממשיכים לאפות, עד שהשוליים והתחתית מזהיבים, כ-15 דקות.

בעת אפיית החלה משאירים בתחתית התנור תבנית אחת, על מנת שכשנחזיר את החלה אליו בשנית, היא תמשיך להיאפות על משטח חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות