חומוס וקינואה ברוטב עגבניות פיקנטי
חומוס וקינואה ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: www.eat-yourself-skinny.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 כוס קינואה לא מבושלת
  • 2 כוסות מרק ירקות צח (עדיף פחות אבל אפשרי: מים ומעט אבקת מרק)
  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 425 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
  • 425 גרם קוביות עגבניות משימורים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת חומוס וקינואה ברוטב עגבניות פיקנטי:

אאא

1. שוטפים את הקינואה ומשרים במשך 10 דקות במים חמים. במקביל, מביאים לרתיחה בסיר קטן את מרק הירקות, מסננים את הקינואה ומוסיפים למרק הרותח. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות. מסירים מהאש, מניחים לקינואה לנוח בפנים במשך 5 דקות, ואז מערבבים קלות במזלג ומניחים בצד.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום במשך 3 דקות, עד שעולה ריח שום.

3. מוסיפים את החומוס, קוביות העגבניות, רסק העגבניות, הכמון, הצ'ילי הגרוס, המלח והפלפל השחור ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות, מידי פעם מערבבים.

4. לפני ההגשה, מערבבים את הקינואה ותערובת החומוס בקערה גדולה ומגישים חם עם כוסברה קצוצה מעל.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

מקור