מיוחד לראש השנה

מתכון לסלט דלעת ותמרים צהובים של מורן פינטו

"סלט" זו הגדרה ממעיטה למה שקורה בקערה הזו: דלעות מקורמלות, תמרים צהובים טריים וענבים הם רק חלק מהחגיגה. השפית מורן פינטו עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לסלט יפה ומקורי שיבטיח לכם שנה מתוקה (מתכונים לראש השנה, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט תמרים צהובים ודלעות מסוכרות (צילום: שי אפגין)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם דלעת, חתוכה למלבנים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • קמצוץ קינמון
  • 6 תמרים צהובים, חתוכים לחצאים ופרוסים
  • חבילת עלי בייבי טריים
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • חצי חבילת נבטים
  • 15 ענבים
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כף סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומטגנים את מלבני הדלעת עד להזהבה בצד אחד. מפזרים מעל את הסוכר החום והקינמון, מטגנים עוד 1-2 דקות ומסירים מהאש.

2. בקערה, מניחים את עלי הבייבי, התמרים, הנבטים והענבים ומעל הכל מסדרים את הדלעות.

3. בכלי קטן, מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב וסמוך להגשה יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר