המאפייה

מתכון לביסקוטי פירות יבשים ואגוזים

לאיטלקים יש עוגיות שנקראות "ביסקוטי", כלומר "נאפו פעמיים", מה שמעניק להן מרקם פריך מדהים וממכר שהולך מצוין עם ההפתעות שמחכות בפנים: פירות יבשים לעיסים ורכים ואגוזים קראנצ'ים. לטבול אותן בכוס קפה או תה זה הדבר הכי מושלם בעולם! (מתכונים, אוכל)

ביסקוטי פירות יבשים ואגוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה
  • גרידת קליפה דקה מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס תערובת פירות יבשים קצוצים (שזיפים, משמשים, חמוציות וצימוקים)
  • 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח, מנופה
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן / אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם, ואז מוסיפים את הביצים, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומערבבים היטב בעזרת מרית או כף. מוסיפים את אבקת האפייה והקמח, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ולבסוף מערבבים פנימה את הפירות היבשים, עד שמתקבל בצק דביק מאוד.

3. בעזרת מרית, מעבירים מחצית מהבצק הדביק לתבנית המוכנה ויוצרים תלולית ארוכה בצד אחד של התבנית. מרטיבים קלות את המרית או טובלים אותו במעט קמח ומעצבים את התלולית למעין כיכר. חוזרים על הפעולה עם הבצק שנותר בקערה, כך שיתקבלו 2 כיכרות בצק.

4. אופים במשך 25 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון במשך 30 דקות.

5. חותכים את הכיכרות לפרוסות אלכסוניות בעובי 1 ס"מ ומסדרים אותן בחזרה בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. אופים במשך 15-17 דקות נוספות עד להזהבה יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר