לכבוד שבת

מתכון לחלה גבוהה ומרשימה - כמו במאפיות של פעם

השבת החלטתי להכין חלה גדולה מ-3 רצועות, שנאפית בתבנית מלבנית מאורכת - ממש כמו זו שהיינו קונים במאפייה או במכולת בימים עברו. כבר עשיתי זאת לא מכבר, אך הפעם הכנסתי את כל כמות הבצק לתבנית אחת והתוצאה: חלה ענקית ממדים, תפוחה וטעימה טעימה, שהרשימה את כל הסועדים (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
כמו במאפיות של פעם: מתכון לחלות גבוהות ומרשימות (צילום: מתוך "בלוג האוכל של חיה דר")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כף קורנפלור
  • 25 גרם שמרים טריים / 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 4 כפות (44 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (200 מ"ל) מים
  • 1 כפית (10 גרם) מלח

לציפוי:

  • שומשום
  • פרג
  • 1 חלמון מהול עם כפית מים

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית מלבנית גדולה, בגודל של כ-32 ס”מ לפחות, בנייר אפייה. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי החלה, פרט למלח - ומערבלים 4 דקות במהירות הכי נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 6 דקות.

2. מעבירים את הבצק למשטח ישר ולשים ידנית כ-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים באופן כפול, כ-30 דקות עד שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומתפיחים 15 דקות נוספות.

4. מרדדים כל עיגול לעלה באורך התבנית ומגלגלים כל עלה לרולדה. קולעים צמה ומניחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתפיחים כפול - כ-30 דקות - ומורחים בביצה. מקשטים עם השומשום והפרג ואופים 30 דקות.

6. מוציאים את החלה עם נייר האפייה מהתבנית וממשיכים לאפות, עד שהשוליים והתחתית מזהיבים, כ-15 דקות.

בעת אפיית החלה משאירים בתחתית התנור תבנית אחת, על מנת שכשנחזיר את החלה אליו בשנית, היא תמשיך להיאפות על משטח חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר