1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים מחבת, מוסיפים פנימה את כף החמאה וסירופ המייפל וממיסים. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומבשלים מספר דקות עד לריכוך. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ומסירים מהכיריים.
2. מכניסים למעבד מזון את הקמח, שיבולת השועל, המייפל, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, טוחנים ומוסיפים את קוביות החמאה הקרות, עד שנוצרים פירורים. מפסיקים את פעולת מעבד המזון ומוסיפים בבחישה קלה 2 כפות מהפקאנים.
3. משמנים את התבניות. מעבירים לתוכן את הבלילה עד לחצי מגובהן ומהדקים. מוסיפים שכבה דקה מהתפוחים, מפזרים פקאנים וכך ממלאים את כל התבניות. אופים כ-25 דקות ומוציאים לצינון.
4. מעבירים למקרר ולאחר כשעה מחלצים מהתבניות, משאירים מעט בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.
5. מגישים בטמפרטורת החדר, חם או קר.
המתכון מתוך הבלוג של חיה דר