חזותי, שמיעתי או תנועתי

מתכוננים למבחן והילד בוהה בתקרה? לא קלעתם לסגנון הלמידה

אתם יושבים עם ילדכם, מצוידים במלוא הרצון הטוב לסייע לו להצליח במבחן אבל בתוך דקות, הוא מביט בתקרה, משרבט בשוליים, או פשוט שואל כמה זמן זה ייקח עוד | נשמע מוכר? לפני שאתם חושבים שזה חסר סיכוי, הנה סוד: ייתכן שהילד שלכם לא "לא מרוכז" - יכול להיות שהוא פשוט לא לומד כמו שהמוח שלו רוצה | בואו נצלול לתוך עולם סגנונות הלמידה ונגלה כיצד כמה שינויים קטנים יכולים להפוך את זמן הלימוד להרבה יותר קל ויעיל ואולי אפילו מהנה (מאמע, נשים, ילדים, הורות)

| כיכר השבת |
לכל ילד סגנון למידה משלו- ילד תנועתי קולט את הספרה 3 באמצעות 3 קפיצות (צילום: AI)

"בסדר, ילד, הגיע זמן ללמוד למבחן! הפעם תצליח במבחן הזה!" אתם מכריזים, חמושים בכרטיסי תרשים, תדפיסים ואוסף תמונות להמחשה שיכולים להתחרות בסטודיו לאמנות. אבל הילד שלכם? הוא מחטט את אפו בחוברת קומיקס, מציץ בתקרה או חולם בהקיץ. אתם מנסים כל שיטה שאתה מכירים, מסבירים, ממחישים ושואלים שאלות רק כדי להיתקל במבטים חלולים ולבסוף, מבט כמעט מרחם שרומז, "ניסיון נחמד, אבל אני יוצא לעולם שלי". נשמע מוכר?

זה הזמן לקחת נשימה עמוקה ולקחת צעד אחד אחורה. יכול להיות שהמוח של הילד שלכם פשוט לא לומד ככה. זה המקום שבו הבנת סגנונות למידה יכולה להיות שם המשחק. על ידי זיהוי ותמיכה בדרך הייחודית של ילדכם לעיבוד מידע, אתם עשויים לא רק להפוך את זמן הלימוד למהנה יותר אלא גם יעיל יותר.

מהם סגנונות למידה, ולמה הם כל כך חשובים בלמידה?

סגנונות למידה מתייחסים לאופן שבו אדם קולט ומעבד מידע בצורה הטובה ביותר. בעוד שחלק מהילדים משגשגים עם עזרים חזותיים, אחרים לומדים טוב יותר באמצעות הקשבה או על ידי עיסוק פיזי בחומר. התכווננות לסגנון הלמידה של ילדכם יכולה לפתוח רמה חדשה של הבנה, ולהפוך אתכם מ'הורה-מורה' ל'הורה-קוסם'.

שלושת סגנונות הלמידה העיקריים

1. לומדים חזותיים

לומדים חזותיים מעבדים מידע בצורה הטובה ביותר כאשר הם יכולים לראות אותו. ילדים אלה בדרך כלל נהנים מתמונות, תרשימים וצבעים. אולי תמצאו אותם משרבטים או מושיטים יד להדגשה - הם אוהבים כל דבר שעוזר להם לדמיין מושגים.

דוגמה: אם לילדכם יש מבחן במתמטיקה, עזרו לו באמצעות יצירת תרשימים צבעוניים, דיאגרמות או אפילו תרשימי זרימה. הפיכת שברים לטבלאות עוגה (עם פרוסות אמיתיות או נייר), עודדו אותם לצייר את התמונות החזותיות של הנלמד - בין אם זה מפת חשיבה להיסטוריה או שרטוט של תהליך מדעי; נסו לקודד במרקר את ההערות שלהם; כך כל נושא או מושג יוכל לקבל צבע משלו, זה יעזור בשימור וארגון.

2. לומדים שמיעתיים

לומדים שמיעתיים משגשגים עם סאונד- קול. הם הילדים שמקשיבים היטב למה שאתם אומרים ויכולים לחזור על זה, לפעמים עם פירוט מרשים. הם נוטים להצטיין בהרצאות או בדיונים קבוצתיים.

עודדו את הילדים לומר דברים בקול בזמן שהם לומדים. חזרה על מידע בקול עוזרת להם לשמור אותו: השתמשו במכשירי זיכרון או בשירים קליטים כדי להפוך מידע לבלתי נשכח. הציעו להם 'ללמד' אתכם את החומר. הסבר מחדש של מושגים עוזר לחזק את ההבנה שלהם ומאפשר להם לראות היכן הם עשויים להזדקק לעזרה נוספת.

נניח שלילד שלכם יש מבחן 'מילים באנגלית'. במקום שינון ראשוני, נסו להמציא שיר או קצב עם המילים ותרגומן. לשינון חומר היסטורי, ערכו מיני הצגה שבו תסבירו אירועים כאילו אתם מספרים הרפתקה או מקריינים מצגת מרתקת. קראו בקול את החומר הלימודי ועצרו כדי לדון בנקודות מעניינות.

3. לומדים קינסתטיים

אלה הם הלומדים קינסתטיים (תנועתיים- פיזיים), הידועים לפעמים בתור "המובילים". לומדים קינסתטיים מעבדים מידע בצורה הטובה ביותר כשהם מעורבים פיזית. אולי תשימו לב שהם מקבלים חסר מנוחה בישיבה בשקט, מעדיפים לעמוד, ללכת או להתעסק בזמן הלימודים.

תנו להם להמחיש סיפורים או אירועים היסטוריים. השתמשו באובייקטים פיזיים כדי לייצג מספרים, מילים או רעיונות. ניתן להשתמש באבני בניין כדי להבין מתמטיקה או איות מורכב. אפשרו הפסקות לימוד לתנועה; כמה חישוקים לקפיצה וטרמפולינה לשינון החומר תוך כדי קפיצות.

לדוגמא: אם אתה עובדים על איות, בקשו מהם לאיית מילים תוך כדי דילוג על רגל אחת עבור כל אות. למתמטיקה, הקימו חנות קטנה שבה הם "קונים" ו"מוכרים" חפצים באמצעות חיבור וחיסור, ועוד כיד הדמיון הטובה.

כיצד נזהה את סגנון הלמידה של הילד?

אם אינכם בטוחים מהו הטיפוס של ילדכם, צפו בו בזמן שהוא מקיים אינטראקציה עם מידע חדש. האם נראה שהוא יותר מעורב בתמונות? (חזותי) האם הוא מגיב טוב כשאתם מקריאים בקול או מסבירים בעל פה? (שמיעתי) או שהוא תמיד מתעסק וצריך לגעת בדברים כדי להבין מושגים? (תנועתי) אולי אפילו תמצאו שהוא משלב סגנונות שונים או מסתגל בהתאם לנושא.

אמצו את המיקס

בעוד שרוב הילדים מעדיפים סגנון אחד, לרוב הם נהנים מתערובת. בזמן שאתם עוזרים לילדכם ללמוד, התנסו בגישות שונות. אתם עשויים להמציא שיטה חדשה לגמרי המותאמת לדרך הלימוד הייחודית שלהם.

זכרו, למידה היא מסע, לא רק יעד. עם קורטוב של סבלנות, טיפה של יצירתיות ומנה בריאה של הומור, תוכלו לממש את פוטנציאל הלמידה האמיתי של הילד- גם בבית!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית