רכיבים
- 600 גרם סלמון טרי, ללא עור
 - 3 שיני שום, קצוצות
 - 5 כפות רוטב סויה
 - 3 כפות דבש
 - 1 דלורית
 - שמן זית
 - מלח
 
אופן ההכנה:
1. בקערה, מכינים את המרינדה בה ישהה הסלמון: מערבבים היטב את הדבש עם רוטב הסויה ושיני השום.
2. חותכים את הדג לקוביות שוות, מוסיפים לקערת המרינדה, מערבבים ומשרים במשך 20-30 דקות.
3. במקביל, חוצים לשניים את הדלורית, מרוקנים את הזרעים ומניחים את שני החצאים בתבנית פיירקס. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות, תלוי בעוצמת התנור.
4. נועצים 2 קוביות סלמון בקיסם אישי, ומסדרים בתבנית פיירקס. אופים במשך 15-17 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
5. גורפים את בשר הדלורית בעזרת כף לקערה, ומועכים אותה למחית חלקה. ניתן לתבל את המחית בפלפל לבן ושום כתוש, לבחירה.
6. בכל צלחת, מניחים 2 כפות ממחית הדלורית ומעל מניחים שיפוד סלמון.





0 תגובות