קל להכנה ומזין

מנות קלילות ומפנקות לשבירת צום - 5 מתכונים מנצחים

מוצאי י"ז בתמוז - בדיוק לרגע הזה ריכזנו חמישה מתכונים קלים להכנה, שמתאימים במיוחד לשבירת צום: שייק פותח, מאפה גבינה מתוק, סלט עשיר, תבשיל סיר אחד, ואפילו שקשוקה עם טוויסט פיקנטי | ככה שוברים צום כמו שצריך – בעדינות, בטעם טוב, ובלי להסתבך במטבח (אוכל ומתכונים, מאמע)

5 מנות קלילות ומפנקות - חייבים לנסוץ! (צילום: באדיבות המצלם)

1. מאפי פילו במילוי “גבינת עוגת־גבינה”

למה אחרי צום? ביס מתוק‑חלבי שממלא אנרגיה בלי להכביד.

מנות/יחידות12
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

מצרכים

    12 ריבועי עלי פילו (או בצק עלים דק) (12*12 ס"מ)

    250 ג׳ גבינת ריקוטה + 100 ג׳ גבינת שמנת 9%

    1 ביצה

    3 כפות סוכר חום

    1 כפית תמצית וניל

    1 כפית גרידת לימון (לא חובה)

    2 כפות פיסטוקים קצוצים (לא חובה אך משדרג)

    50 ג׳ חמאה מומסת/שמן קנולה להתזה

    הכנה ב‑4 צעדים:

    מערבלים גבינות, ביצה, סוכר, וניל, גרידת לימון ופיסטוקים.

    מניחים כף מילוי בקצה כל עלה, מקפלים למשולש/סיגר.

    מברישים בחמאה, אופים 20–25 דק׳ ב‑180 °c עד זהוב עמוק.

    מצננים 5 דק׳ ומפדרים באבקת סוכר.

    מאפי פילו במילוי גבינה - ביס מתוק‑חלבי שממלא אנרגיה (צילום: באדיבות המצלם)

    2. סלט “סופר‑פוד” עדשים שחורות, בטטה ופטה

    מגוון טעמים, צבעים וחלבון צמחי.

    מנות/יחידות4
    זמן הכנה15 דק'
    רמת קושיקל
    חלבי / פרווה

    מצרכים

      1 כוס עדשים שחורות מבושלות “אל‑דנטה” (רכות אבל שומרות על צורתן ולא מתפוררות)
      בטטה גדולה, קוביות, אפויה/מוקפצת
      ½ בצל סגול דק
      חופן פטרוזיליה ונענע קצוצות
      80 ג׳ גבינת פטה מפוררת
      ¼ כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים

      רוטב:

      3 כפות שמן זית
      1 כף מיץ לימון
      1 כפית דבש
      מלח‑פלפל: לפי הטעם.

      מערבבים הכול – מוכן!

      סלט “סופר‑פוד” - מגוון טעמים, צבעים וחלבון צמחי (צילום: באדיבות המצלם)

      3. שקשוקה

      חומרים (2‑3 מנות):

      סועדים3
      זמן הכנה20 דק'
      רמת קושיקל
      חלבי / פרווה

      מצרכים

        2 כפות שמן זית
        1 בצל קטן קצוץ
        1 גמבה חתוכה לקוביות
        2 שיני שום קצוצות
        3 עגבניות מגוררות (או קופסת עגבניות מרוסקות)
        1 כף רסק עגבניות
        1 כפית תבלין “פיצה” / אורגנו ושמיר + קורט צ’ילי גרוס
        מלח, פלפל
        3‑4 ביצים
        להגשה: בזיליקום טרי וגבינת מוצרלה מגוררת (אופציונלי)

        הוראות הכנה:

        מטגנים בצל‑גמבה 5 דק׳, מוסיפים שום, עגבניות, רסק ותבלינים, מבשלים 10 דק׳. יוצרים “גומות”, שוברים ביצים, מכסים עד שהחלבון מתייצב. מפזרים מוצרלה – תתמכרו.

        שקשוקה פיקנטית שפותחת את התאבון! (צילום: באדיבות המצלם)

        4. תבשיל סיר‑אחד: קוסקוס מלא, גרגירי חומוס וירקות

        נוזלים, פחמימה וחלבון – כל מה שהגוף צריך בשוט אחד.

        סועדים4
        זמן הכנה25 דק'
        רמת קושיקל
        פרווה

        מצרכים

          1 כף שמן זית
          1 בצל קצוץ
          2 גזרים
          1 קישוא
          1 תפוח אדמה – קוביות קטנות
          1 כוס גרגירי חומוס מבושלים/משימורים מסוננים
          1 כפית כורכום
          ½ כפית כמון
          מלח‑פלפל- לפי הטעם
          1.5 כוסות מים/ציר ירקות
          1 כוס קוסקוס מלא אינסטנט

          הוראות הכנה:

          מאדים בצל וירקות 5 דק׳, מוסיף תבלינים וחומוס.

          יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ל‑10 דק׳.

          מפזרים את הקוסקוס בסיר, מכסים, מכבים אש. אחרי 5 דק׳ מערבבים – הסיר ספג הכול, ואין כלים לרחוץ!

          תבשיל סיר‑אחד: קוסקוס מלא, גרגירי חומוס וירקות - כל מה שהגוף צריך בשוט אחד. (צילום: באדיבות המצלם)

          5. שייק “בוסטר” בננה‑תמר‑טחינה

          פתיח מושלם לפני המנות המוצקות.

          סועדים2
          זמן הכנה5 דק'
          רמת קושיקל
          חלבי / פרווה

          מצרכים

            1 בננה קפואה
            1 תמר מגולען
            1 כוס חלב שקדים/חלב רגיל
            1 כף טחינה גולמית
            קורט קינמון

            הוראות הכנה:

            טוחנים דקה בבלנדר להגשה קרמית ומזינה.

            אהבתם? שתפו התגובות!

            שייק “בוסטר” בננה‑תמר‑טחינה - מרענן ובריא (צילום: באדיבות המצלם)

            האם הכתבה עניינה אותך?

            כן (91%)

            לא (9%)

            תוכן שאסור לפספס:

            0 תגובות

            אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

            1
            מתכונים נחמדים אבל אחרי צום עדיף לאכול מזון שלא מכביד על הקיבה כמו עדשים או דברים שמנים ומטוגנים.
            יהודית

            אולי גם יעניין אותך:

            עוד בשבתות וחגים: