לכבוד שבת

הכינו סלמון אלגנטי בקלות - המתכון הפשוט והמנצח

אם אתם רוצים לגוון את תפריט השבת ולהגיש דג בטעם מיוחד ומרשים – זה בדיוק המתכון בשבילכם. פילה סלמון בציפוי פריך של פיסטוקים, חרדל ודבש מצליח להפוך את הדג הפופולרי למנה אלגנטית ובלתי נשכחת. הוא קל להכנה, מלא בטעמים, ונראה כאילו יצא ממטבח של שף – בלי שתצטרכו להסתבך (אוכל ומתכונים)

סלמון בקרסט פיסטוקים ודבש - הכי קל, הכי מרשים – והכי ממכר (צילום: באדיבות המצלם)
מנות/יחידות4
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

מצרכים

    4 פרוסות פילה סלמון (כ-150 גרם כל אחד, ללא עור)
    3 כפות חרדל דיז'ון
    1.5 כפות דבש
    1 כף שמן זית
    חצי כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים (אפשר גם שקדים או תערובת אגוזים)
    קורט מלח ופלפל שחור גרוס

    אופן ההכנה

    חממו תנור ל-200 מעלות. רפדו תבנית בנייר אפייה.

    בקערית קטנה, ערבבו את החרדל, הדבש ושמן הזית עד ליצירת ממרח חלק.

    הניחו את נתחי הסלמון בתבנית כשהחלק הכתום כלפי מעלה. תבלו במעט מלח ופלפל.

    מרחו על כל פילה שכבה נדיבה מהממרח.

    פזרו מעל כל נתח כף גדושה של פיסטוקים קצוצים, ולחצו בעדינות כדי שיידבקו.

    אפו כ-20 דקות, על 180 מעלות חום, עד שהסלמון נאפה והקרסט מזהיב קלות.

    בתאבון!

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (96%)

    לא (4%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בשבתות וחגים: