פרק 20: לכבוד פורים: הסטנדאפ הקורע של הניה שוחט • האזיני
והשבוע במדברות בכיכר לפרשת תצווה: הניה שוחט - אדר של סטנדאפיסטית ועל המיזם המרגש שלה | רחל שוורץ - בית חדש ליוצרות! | נחמה בריסקמן כרוב ממולא - קאפוסטה | פרשת השבוע ועוד • בהגשת: אסתי גרינברג | 'כיכר הסכתים'
על בורגול של צהרון לעומת בורגול של בית | המלאך המושיע של יום חמישי ודרימי שכשמו כן הוא, מגשים את כל החלומות | יהודית הלפרן בטור אישי וגם קצת שיווקי (מאמע, בית)
המרחב האישי והחיבור הרגשי לא אמורים להתנגש, אלא לבנות אחד את השני | "מדהים איך שניכם מדברים על אותו כאב, רק בשפות שונות" | הרבה זוגות פוגשים בדיוק את המקום הזה, המקום שבו הצורך של אחד נשמע כאיום אצל השני (זוגיות)
הוא תמיד מקשיב, עוזר, לא מתווכח – ואת מרגישה שנפלה בחלקך מתנת חינוך.
אבל לפעמים, בלב פנימה, עולה שאלה קטנה: האם הוא באמת שלם עם עצמו, או פשוט חושש לאכזב?
מה ההבדל בין ילד טוב באמת, לבין ילד שמתרגל לרַצות – ואיך מגלים את זה בזמן? (חינוך ילדים, מאמע, משפחה)
האם את באמת צריכה עוד שכבה של מייקאפ כדי להרגיש יפה?
הקיץ הזה מביא איתו מהפכה שקטה – איפור שנראה כאילו לא התאפרת בכלל, ועדיין גורם לכולם לשאול מה הסוד שלך | ברוכה הבאה לעידן שבו פחות זה הרבה, הרבה יותר (יופי, מאמע)
הם רק התארסו – אבל אצל האחיות והגיסות זה הספיק לפתוח חזיתות שקטות, לפעמים גם לא כל כך שקטות. כי כשמשפחה אחת מנסה להסכים על בגד אחיד, מתנה משותפת וריקוד לנכדות – זה כבר לא רק אירוע, זו שדה מוקשים רגשי | בין מדידות, ציפיות, תקציבים ומבטים – כך נראית הדרך המפותלת לחופה מבפנים (משפחה)
הקיץ מביא איתו חום, חופשות – והמון פירות מדהימים! במקום סתם לאכול את האבטיח ישר מהקופסה או לראות איך התותים מתחילים להתקלקל במקרר, בואו ננצל את השפע | אספנו חמישה מתכונים קלילים, צבעוניים וטעימים בטירוף, שכל אחד יכול להכין בבית – בלי תנור ובלי להסתבך: שייקים, קרטיבים, פיצות פרי – כאלה שאוכלים עם חיוך ומצלמים לפני (אוכל ומתכונים)
הקיץ הישראלי לא מתנצל. הוא דביק, לח, בלתי צפוי ולעיתים מרגיש כמו סאונה שמגיעה עם חשבונית חשמל. דווקא בעונה שבה בא לנו להיראות רעננות וזוהרות מה שנוטף באמת זה האיפור. אז איך שורדים קיץ בלי שהמייקאפ יברח, הסומק יתאדה והמסקרה תברח לעפעף התחתון? הנה מדריך מקצועי, פרקטי, מבוסס על ניסיון של מאפרות – וגם על הרבה הזעה (מאמע, יופי)
בואו נודה באמת הפשוטה: השירותים הם לא המקום הכי זוהר בבית ולמרות זאת, הם אלו שמספרים הכי הרבה עלינו – על רמת התחזוקה שלנו, על ההשקעה בפרטים הקטנים, ואפילו על מצב הרוח הכללי בבית. אבל רגע – מה אם היינו אומרים לכם שאתם יכולים להפוך את השירותים למיני-ספא? מקום שמריח נקי, מרגיע ויוקרתי, גם בלי לשפוך ים כסף או לעבוד כל היום עם כפפות? (מאמע, בית)
את רק רצית לקנות קוטג' ולחזור הביתה – אבל הילד שלך החליט שזה הזמן לקריסת מערכות באמצע המעבר של הדגנים. הוא צורח, משתטח, ואת מרגישה איך הדופק שלך מתחרה עם תקתוק השעון. לפני שתוותרי שוב רק כדי להשתיק את הדרמה – הכירי את הפטנט שיכול להציל גם אותך וגם אותו ברגעי הסופר הגדולים (הורות, ילדים)
"כשאמרתי למשפחתי שהוא נכנס לשידוכים, רובם הביטו בי במבט שלא ידעתי איך להתמודד איתו" | איך אפשר להאמין שמישהו עם קשיים ימצא זוגיות?
אבל הסיפור שלנו לא נגמר בדחיות ובפקפוקים – הוא רק התחיל (זוגיות)
הכנס השנתי השני של איגוד מאמנות הכושר במגזר החרדי, נערך השנה לרגל המצב בשידור חי מבנייני האומה, לנשים ונערות | ובכנס: הזמרות יפוש ברכהן ויעל כליפא; מיכל כהן - מבט חדש על יציבה בשיטת הארגונומיה הרגשית, אלישבע שטרן - כלים לאכילה נכונה ונחמי גפני ואילה קרפל - הכוח שבתנועה • צפו בשידור חוזר (חרדים, נשים)
המציאות החדשה החזירה אותנו לעבוד מהבית — לעיתים בלי פינה מוגדרת, בין הילדים לסלון |דווקא עכשיו, לעיצוב נכון יש כוח אמיתי: הוא משפיע על אווירה, פרודוקטיביות ושפיות | איך יוצרים פינת עבודה יפה ופונקציונלית גם בדירה קטנה? הנה כל הטיפים (מאמע, בית וסטייל)
החופש הגדול השנה לא באמת חיכה לתאריך הקבוע. הוא פרץ לנו הביתה מוקדם מהצפוי — עטוף באזעקות, כוננויות, הרבה אי ודאות... והנה אנחנו, הורים וילדים, ימים שלמים בבית, מנסים למלא את השעות הארוכות בין הממ"ד למטבח. ומהר מאוד נגמרו הרעיונות, המדבקות, החוברות... אבל בדיוק ברגעים כאלה מתגלה היצירתיות האמיתית - הנה כמה רעיונות מקסימים, פשוטים ומדויקים ליצירה עם הילדים — בלי לצאת מהבית ובלי להוציא שקל (מאמע, ילדים)
הם לא מפסיקים לשאול. לפעמים זה קורה כשאת בדיוק באמצע להניח מרק על השולחן, או בלילה, רגע לפני השינה, כשהם נצמדים אליך בעיניים גדולות ומבקשים להבין: “מחר נלך לגן?” “למה יש אזעקות?” “זה מסוכן? הטיל יכול לפגוע בבית שלנו?” “מה יקרה בשבוע הבא?” והלב מתכווץ. איך עונים כשגם אנחנו לא באמת יודעים? איך מחזיקים את הבית, את השגרה, את התקווה — בתוך ים של אי ודאות? בתוך כל השאלות והחרדה, יש דרך לעזור לילדים להתמודד. יש מילים שיכולות להרגיע. בכתבה הזו ננסה לנסח אותן יחד (מאמע)
בזמן שמאות אלפי ילדים נמצאים בבתים, מתמודדים עם שגרה לחוצה של אזעקות, דיווחים חדשותיים והיעדר מסגרות – יוזמה חשובה של 'אחוות תורה' מציעה הערב (ראשון) ב-17:00 פתרון מרענן ומשמח: פעילות זום מיוחדת לילדים, בהנחיית מנחה הרדיו הפופולרי מנחם טוקר ועם אמן החושים מני הולנדר (חרדים, ילדים)
רותי לא ציפתה לשום מהפכה. היא רק רצתה להרגיש קצת יותר טוב מול המראה. בלי ניתוחים, בלי דרמות, בלי שינויים קיצוניים – רק משהו קטן שיחזיר לה את התחושה שהפנים שלה עוד מספרות את הסיפור הנכון. אבל, שלושה טיפולים פשוטים הפכו לעניין המדובר בסביבתה הקרובה: שאלות, מחמאות, מבטים, והכי מפתיע – הערות מהאנשים שפעם בקושי הבחינו. מה בדיוק קרה שם? ואיך מכשיר אחד הצליח להחזיר לה את המבט הבוטח, בלי להעלים את מי שהיא? (מאמע, יופי)
זה קרה שוב. הוא התפרץ בזעם, הדלת נטרקה, הילד רעד – ואחר כך הגיעו הדמעות, האשמה, וההבטחה 'זה לא יקרה שוב'. אבל הפעם זה באמת לא קרה שוב. כי הוא גילה את הקוד הרגשי – תהליך אחד שהצליח לעצור דפוס של חיים שלמים, ולשנות לא רק אותו – אלא את כל הסביבה שלו (לימודים)
0 תגובות