אוורירי וקריספי

כך תכינו קינוח כוסות מרשים ב-3 שלבים פשוטים

אם אתם מחפשים ל'בין הזמנים' קינוח שיגרום לאורחים לעצור הכל ולשאול "מה זה הדבר המושלם הזה?", מצאתם את הכתבה הנכונה. השכבות נמסות בפה, המרקמים מתחלפים בין רך לקרנצ'י, והשילוב בין שוקולד למוקה עם טוויסט קוקוסי פשוט ממכר. ולא - אין פה אפייה, רק ערבוב, הקצפה והקפאה. מוכנים? מתחילים (אוכל ומתכונים) 

ללקק את האצבעות: שוקולד, מוקה וקראנץ' שלא נגמר (צילום: באדיבות המצלם)
מנות/יחידות20
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

מצרכים

    שכבת שוקולד חומה:

    • 6 חלבונים
    • 4 כפות סוכר
    • 1 מיכל ריצ' קטן
    • 300 גרם שוקולד מריר
    • 6 חלמונים

    שכבת מוקה:

    • 6 חלבונים
    • 4 כפות סוכר
    • 1 מיכל ריצ' קטן
    • 6 חלמונים
    • 5 שקיות סוכר וניל
    • 2 כפות קפה נמס
    • שכבת קראנץ':

    • 1 ושליש כוס קמח
    • 1 כוס קוקוס
    • 1 כוס סוכר חום
    • חצי חבילת מרגרינה
    • 2 כפות מים

    אופן ההכנה

    שכבת השוקולד (השכבה החומה):

    הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ובהיר.

    הוסיפו את הריצ' והמשיכו להקציף עוד כחצי דקה.

    במקביל, המסו את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים קצרים (כדי לא לשרוף אותו).

    כשהשוקולד מומס, הוסיפו לתוכו את החלמונים וערבבו היטב עד שהבלילה חלקה ומבריקה.

    קפלו את תערובת השוקולד בעדינות לתוך הקצף - עד שמתקבלת תערובת אחידה.

    שפכו את הבלילה לכוסות אישיות והקפיאו עד להתייצבות מלאה.

    שכבת המוקה:

    כמו קודם - הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד שהקצף יציב.

    הוסיפו את הריצ' והמשיכו להקציף.

    בהדרגה, הוסיפו את החלמונים, סוכר הווניל והקפה הנמס, תוך כדי ערבוב.

    ברגע ששכבת השוקולד שבכוסות קפאה, שפכו מעל את שכבת המוקה בזהירות.

    שכבת הקראנץ':

    ערבבו את כל החומרים בקערה – אין צורך במיקסר, רק מזלג או ידיים.

    פזרו את הפירורים בעדינות מעל שכבת המוקה.

    החזירו למקפיא עד ההגשה.

    טיפ: הוציאו את הכוסות מהמקפיא כ-15 דקות לפני ההגשה - כדי שהקינוח יהיה רך במידה הנכונה ויאכל בקלות עם הכפית.

    בתיאבון!

    אהבתם? שתפו בתגובות!

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (71%)

    לא (29%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    32
    אפשר בלי ביצים חיות? חשש מסלמונלה
    מיכל
    31
    כמויות הביצים ל20 מנות לא מוגזמות? ומוזר לי גם אכילת קמח שלא נאפה… מישהו ניסה את המתכון ויכול לרשום תגובתו?
    חני
    גם לי מוזר ממש
    אורטל
    יש בסך הכל 11 חלבונים- החלק הלבן של הביצה שהוא חלבון בריא בלי כולסטרול. כך ש20 מנות כל אחד מקבל בערך חצי חלבון- לא נשמע לי נורא מה שמפריע לי זה הסוכר והמרגרינה והקמח הלא מבושל אשמח לשמוע תגובות של אנשים לגבי הטעם
    נעמה
    מנות כך כל אחד מקבל קצת יותר מביצה אחת..גם לא נורא אפשר בהחלט להשתמש גם בכוסות יותר קטנים ולקבל עוד יותר מנות
    נעמה
    30
    בשיכבת הקרנאץ שמת קמח לא לאפות את הקנאץ אוכלים את זה ככה??? את הקמח מעורבב עם סוכר ומרגינה....?
    אילנה
    איך אפשר לאכול כך קמח ללא אפייה? יש לאפות את הבצק, כשהוא שטוח על תבנית, ולאחר קירור לפורר אותו.
    צודקת
    נכון
    אילנה
    29
    לפי המתכון לא כתבתם שצריך לאפות את שכבת הקרנץ, נראה טעות,
    אמירה
    28
    לא הבנתי קמח,שכבה ג'- בלי אפיה???
    בלה בלה
    27
    נראה מהמם אבל זה לא מסוכן לאכול את הביצים חיות ללא בישול??
    אושרית
    ככה מכינים קצפת
    יונתן להב
    ממש לא נכון!!!
    אני
    26
    נראלי שכחתם להגיד להכניס לתנור את הקראנץ
    רחל
    25
    לא בריא ביצים לא מבושלות או אפויות....ביחוד בקיץ.....
    Yuvi
    סכנת נפשות
    לין
    24
    20 כוסיות קינוח עם 12 ביצים? ועוד ביצים חיות? מי כתב את המתכון ההזוי הזה?
    עינת
    23
    ראשית בהוראות הכנה כתוב פעמיים חלבונים. שנית לא רצוי להשתמש בביצים חיות
    אילנה
    22
    אין לאכול ביצים טריות !!!
    לאה
    21
    אולי תיגמלו מהמתכונים עם ביצים חיות??
    לא אוכלים ביצים לא מבושלות או אחרי אפיה
    20
    מי אוכל ביצים חיות
    שושנה דמרי
    19
    ביצים חיות, גועל
    אוי ואבוי
    18
    פשוטים????
    שרה
    17
    טפי עליכם האנשים שמכינים אוכל עם ביצה חיה. מזעזע 🤮🤮🤮🤮
    תמר
    16
    למה אף אחד לא מדבר על זה שהתמונה הראשונה נראת AI והקרדיט הוא לא לשם אלא לצלם🫠
    יונתן להב
    15
    נראה יפה בתמונה אבל לאכול ביצים חיות לא נשמע בריא ואף לא מזמין..
    מירו
    14
    אולי טעים אבל איפה הבריאות?? המון ביצים חיות, קמח לא אפוי, אבל השיא!!! ברגע שקראתי מרגרינה, זהו, התיאבון פרח בבהלה😯
    מיכלי
    13
    מתכון לא הגיוני
    פנינה
    12
    אולי הכוונה לקמח שקדים... אני אנסה עם זה...
    מור
    11
    גם ביצים חיות וגם קמח חי. החיות הורסת את המתכון.
    נינה
    10
    אשכרה מתכון לא בריא...
    Hanibal
    9
    נשמע מזעזע 12 ביצים??!!
    יאיר
    8
    אלו מתכיונים של בינה מלאכותית ואמינותם בהתאם....לא היייתי מחכינהא ולי לוקחת השראה....
    AI
    7
    ביצים חיות?! מרגרינה? מי עושה דברים כאלה היום
    ריקי
    6
    יש אלפי מתכונים ברשת בלי שימוש בביצים חיות. ומה הקטע עם הקמח? בחיים לא אכין את זה. וגם לא אוכל אם מישהו אחר יכין...
    אני
    5
    הכמויות של שלושת השכבות לא תואמות בכלל לפי המתכון על שיכבת שוקולוד אחת צריך 1/3 שכבת מוקה ממה שרשום ו 1/10 שיכבת קראנץ
    אח8
    4
    ביצים חיות זה מסוכן במיוחד בקיץ.
    אלונה
    3
    ברגע ששמים שוקולד שעבר בישול ,אין כבר חשש לסלמונלה גם בשכבת המוקה ניתן לשים קפה רותח והוא פותר את בעית הביצים
    מנוסה
    2
    תמוה לחלוטין. עם קמח ללא אפייה. מזכיר עיסת דבק.
    ח.כ
    1
    סתם לידיעה כל הגלידות והקצפות והמוסים שיצא לכם לאכול זה מביצים חיות
    כרמל

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בשבתות וחגים: