נהג אוטובוס באיטליה מת לאחר נפגע בראשו מאבן שהושלכה על ידי מפגיני קבוצת כדורסל יריבה | הנהג שנפגע מן האבן היה נהג משנה ולא נהג בזמן הפגיעה | המשטרה פתחה בחקירה כדי לאתר את זורק האבן שצפוי להכנס לשנים רבות בכלא (חדשות)
המנהיג העליון של איראן, האייתולה עלי חמינאי לעג היום בפוסט שפרסם לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ וטענותיו כי הגרעין האיראני הושמד | "תמשיכו לחלום", הוא כתב (חדשות)
נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי בן ה-70 ייכנס מחר לשערי הכלא "לה-סנטה" כדי לרצות את עונשו על עבירת "קשירת קשר לביצוע פשע" עם הנשיא הלובי דאז, מועמר קדאפי | כעת מתבררים פרטים נוספים אודות יומו הראשון, ואולי בעיקר - הלילה הראשון, של סרקוזי בין חומות הכלא (חדשות)
לפי העיתון "א־שארק אל־אווסט", הארגון נקלע למצב נואש בשל חישובים שגויים, חיסול שדרת הפיקוד ואובדן היכולת המודיעינית. נסראללה האמין שאיראן תאזן את המערכה – אך נותר מבודד עד יומו האחרון (בעולם, ביטחון)
יותר מיממה לאחר האירוע הקשה ברצועת עזה, בו נהרגו שני חיילים וישראל הגיבה באופן מדוד, נשיא ארה"ב טראמפ, מתייחס להפרה וטוען שאם חמאס יפר את ההסכם הוא יושמד (חדשות בעולם)
מטוס קרב סיני שיגר נורים בסמוך למטוס סיור אוסטרלי שעסק לדברי קנברה "בפעילות שגרתית" | סין אמרה כי המטוס האוסטרלי חדר למרחב האווירי של סין ועל כן שיגר המטוס את הנורים (חדשות)
ארבעה חודשים לאחר התקיפות על מתקני הגרעין באיראן, הוויכוח על מצבם נמשך | טראמפ טוען שהמתקנים הושמדו לחלוטין; טהרן מכחישה אך מכירה בנזק כבד|איראן ניתקה את שיתוף הפעולה עם פקחי הסוכנות לאנרגיה אטומית — והחשש מהסלמה וסנקציות ממשיך | חמינאי גם שיגר איום על ישראל "הטילים שלנו יפעלו במידת הצורך" (בעולם)
מלך בריטניה צ'ארלס השלישי ביקר היום רת הקהילה היהודית בבית הכנסת במנצ'סטר, לאחר הפיגוע הנורא שביצע ג'יהאדיסט בבוקר יום הכיפורים, מתקפה שגבתה את חייהם של שניים מחברי הקהילה | תיעוד יוצא דופן (חדשות, בעולם)
מדיווחים בארה"ב עולה שמתקיימים מגעים שקטים לפגישה בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למקבילו הצפון-קוריאני קים ג'ונג און | למרות האמור, מומחים מביעים סימני שאלה לגבי ההיתכנות של פגישה כזו, אך כולם גם יודעים שאצל טראמפ - שום דבר אינו צפוי מראש (בעולם)
העולם כולו הגיב בהלם לשוד הגדול במוזיאון הלובר שארך 7 דקות בלבד, ללא שנורתה ירייה אחת | השודדים טרם נתפסו, והסחורה הגנובה שערכה לא יסולא בפז טרם נמצאה | אלו הם התכשיטים של ממלכת צרפת שנגנבו - וספק אם אי פעם יוחזרו (חדשות)
הרשויות בפולין דיווחו על גילוי מנהרה תת-קרקעית שנחפרה מהצד הבלארוסי אל תוך השטח הפולני - השנייה שנמצאה השנה | הממשלה מזהירה מפני תופעה חמורה כחלק ממלחמה היברידית שמנהלות בלארוס ורוסיה נגד האיחוד האירופי, בעוד מספר ניסיונות ההסתננות לגבול הפולני מזנק לרמות שיא (בעולם)
חייל צפון קוריאני הצליח בדרך לא דרך לעבור את הגבול העמוס במוקשים בין צפון לדרום-קוריאה | החייל, שככל הנראה החליט לערוק לדרום לאור התנאים הקשים במדינת הטרור, יעבור תשאול מאסיבי במשך שבועות על ידי המודיעין הדרום-קוריאני (חדשות)
תקרית חריגה התרחשה בקליפורניה ביום שבת לאחר שהתברר שירי חי שנורה כחלק מחגיגות היחידה מובחרת גרם לנזק למספר רכבים | לפי הדיווח, רסיסים מהתחמושת החיה נפלו על רכבי אבטחה וגרמו לנזק (בעולם)
נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי יעבור מחר את שערי בית הכלא בפריז, והחופש שלו יילקח ממנו לחמש שנים | על הכניסה לבית הסוהר אמר סרקוזי: "אני לא מפחד, אתייצב בשערי לה-סנטה בראש מורם" | כך ייראו תנאי המאסר הקשים של הנשיא הצרפתי (חדשות)
המדינה הדרום-אמריקאית מצביעה לעידן חדש - אחרי כמעט שני עשורים של שלטון השמאל במדינה, הבוליביאנים יוצאים לבחור נשיא מבין שני מועמדים קפיטליסטים המבטיחים שינוי דרמטי | ברקע: משבר כלכלי עמוק, אינפלציה דוהרת ומחסור חמור בדלקים ומטבע זר (בעולם)
פעיל
דאגסטני שהוביל את ההסתה האנטישמית בשדה
התעופה במחצ'קלה,
נמצא ללא רוח חיים
בוילה שבה שהה בגלות בטורקיה.
גופתו,
עם פצעי דקירה מרובים,
התגלתה לאחר שבוע מאז
שנעלמו עקבותיו (חדשות
בעולם)
במאמר
מערכת חריף,
קובע ה"וושינגטון
פוסט"
כי ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לקריסת השקט השברירי ומזהיר: חמאס מסכן את עזה במלחמת אזרחים פנימית
(חדשות
בארץ)
נשיא ארה"ב טראמפ התייחס לתקרית הירי שהובילה לנפילת שני לוחמי צה"ל ברפיח: "אנחנו חושבים שאולי ההנהגה לא מעורבת בזה" והדגיש: " אבל כך או כך, זה יטופל בתקיפות, כמו שצריך" | הנשיא טראמפ הבהיר: "הפסקת האש עדיין בתוקף" (אקטאוליה)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ זעם על נשיא אוקראינה בפגישה שקיימו השניים בבית הלבן ביום שישי האחרון, כך דווח בפייננשל טיימס | לפי הדיווח שלא ברור איזה צד הדליף, טראמפ לא הפסיק לקלל במהלך הפגישה וצעק על אורחו: "רוסיה תשמיד אתכם" | הדיווח המלא והחריג (חדשות, בעולם)
בכנס השנתי של הבנק העולמי בושינגטון: נשיא הבנק אג'אי בנגה מציג תוכנית תלת-שלבית שמטרתה ליצור מאות מיליוני מקומות עבודה ולהתמודד עם האתגר אותו הגדיר כאתגר גדול, אולי ה"הגדול בתולדות האנושות" (בעולם)