"אם הבנים"

שבת ללא 'אשת חיל' // פוסט אישי ומרגש

"עוד לפני שהספקתי לעשות קידוש ולשיר לעצמי אשת חיל, הגדול שלי חזר מביה"כ בסערת רגשות. הוא נעל את עצמו בחדר ולא הסכים לדבר"-שבת מאתגרת עם חד-הורית (מאמע)

כב
מקודם |

זה קרה דווקא בשבת האחרונה של השנה, זאת שמתקנת את כל השבתות של כל השנה.
האמת שבאתי אליה די מוכנה.
אם בכל שבת אני מכניסה את השבת בלחץ, כשברקע הצפירה המיוחדת משתלבת עם קול הצעקות בבית, השבת, הבטחתי לעצמי, אני אקבל את השבת בנחת, ולא אתן לה להתפרץ אליי הביתה.
התחלתי בישולים ביום חמישי ובשעות הלילה הקטנות כשהתיישבתי על הספה גיליתי שנשאר לי רק לערוך את השולחן לכבוד שבת.
הילדים היו שקועים בשינה, כך שלא היה מי שיחמיא ויעריך אותי על זה
אז החמאתי לעצמי, ותחושה נפלאה מילאה את ליבי.
כיסיתי את הרגליים של הקטנה שהתכרבלה לתוך עצמה, קראתי קריאת שמע ועצמתי עיניים לכמה שעות.
הילדים קמו לבית מסודר, יצאו למוסדות ולגנים והשאירו לי זמן לעצמי.
בשעה 11 בבוקר הכל היה מוכן לכבוד שבת קודש
"ככה יהיה כל שבת" אמרתי לעצמי
"לו יהי" עצמי ענה לי.

לפרטים ולעזרה כנסו >>

הילדים חזרו לבית שבתי, והשלווה אפפה את כולנו. התארגנויות, מקלחות, וכולם על הספה בסלון ממתינים לצפירה. היינו כחולמים.
היא, הצפירה, שבכל שבת נשמעת מאיימת ומלחיצה, נשמעה לנו עדינה ומרגשת.

היתה תחושה בבית שניצחנו את השיטה.

הכל קרה נכון
אבל מאותו רגע הכל התהפך.

עוד לפני שהספקתי לעשות קידוש ולשיר לעצמי אשת חיל, הגדול שלי חזר מבית הכנסת בסערת רגשות.
הוא נעל את עצמו בחדר ולא הסכים לדבר.

עמדנו כולנו מחוץ לדלת הנעולה וניסינו לדבר על ליבו, שיפתח, שייפתח.

אחרי 15 דקות של בכי עולה ויורד שהדביק גם את האחיות שלו ובשקט בשקט גם אותי, הצלחנו להוציא ממנו את מה שגרם לכל זה לקרות.

"דוידי אמר לי לרוץ לבית כי אמא שלי עושה קידוש"

הלב שלי התכווץ, גם אני לא רוצה לעשות קידוש. זה לא משהו שבחרתי בו. אבל לכי תסבירי לילד את החיים שאפילו את עוד לא הבנת.

אבל השבת מוכנה, כל כך רציתי לתקן דרכה אז ניסיתי בכל אופן להתעלם מהכאב שנכנס
"אני לא עושה קידוש יפה מספיק?" ניסיתי להשתמש בהומור שאף פעם לא היה הצד החזק שלי
הוא יצא מהחדר וחיבק אותי, את עושה קידוש יפה, אבל אבא צריך לעשות קידוש לא אמא.

עשיתי קידוש, ובקושי הצלחתי להוציא את המילים מהפה.

הלגימה הראשונה מהגביע הגדוש הרטיבה את הפה שיבש, בירכתי אותם בלחש והתיישבנו לאכול.

הסעודה נגמרה מהר, והרגשתי שנכשלתי.

עד שיצאו שלושה כוכבים הספקתי לישון המון, לעשות שוב קידוש, ולשמוע את כל הטענות של הילדים על מציאות החיים "שגזרתי" עליהם.
עשיתי הכל כדי לתקן, אבל בתחושה שלי הכל התקלקל.

הילדים הרימו טלפון לאבא וסיפרו לו עד כמה השבת היתה קשה, וכמה מעליב זה שכולם יודעים שאמא שלהם עושה קידוש.

לי לא היה למי להרים טלפון במוצש כדי לשתף בתחושות הקשות.

עמדתי לשטוף כלים וזרם המים החמים הרשה לי לשחרר, וזרם דמעות שטף את פניי.

גם לי יש כאבים, אבל אני לא מתמודדת איתם.

אני כולי אחוזה בתחושה שמכאיבה לילדים, בתחושת השוני.

להיות עם כולם, אבל כלכך שונים מכולם.

בתוך תוכם הם יודעים שהם לא שונים, אבל הסטיגמה החברתית והשוני בסטטוס של ההורים הופך אותם לשונים בעל כרחם.

אתן קוראות את השורות האלו ולבכן, מן הסתם, נצבט. הסיטואציה המורכבת והמייסרת הזו נראית לכן בלתי אפשרית ומשתקת, אך מה אם אומר לכן שמדובר בדינמיקה כמעט שגרתית עבורי.

עבורי ועבור עוד מאות ואלפי נשים במצבי.

להיות אם חד הורית זה לקום בבוקר ולדעת שנוסף על האתגרים הפרקטים, כל חלק ביום ובחיים, כל אירוע, כל נקודת זמן, כל אינטרקציה וכל שיחה - טומנים בחובם פוטנציאל להתרסקות רגשית. לתאונה אמוציונלית. לכאב אינסופי.

המחיר של זה הוא עצום, גם אם מדובר ברע במיעוטו.

את מתהלכת בידיעה שגם אם המישור עליו את צועדת נראה חלק ויציב - המהמורה תופיע יש מאין ותשאב אותך אליה, פעמים רבות יחד עם הילדים.

ואחרי שכתבתי את זה, חשוב לי להדגיש שאני לא חיה בתחושת אומללות. בתוך כל הקושי ישנם רגעי חסד רבים שמצטרפים לידיעה התמידית והמנחמת: בנסיבות שכפו עלי החיים, זו הבחירה הטובה ביותר עבורי ועבורם.

ולא, אין הפי אנד. כלומר אני מתפללת כל יום שיהיה, אבל בינתיים אני ממשיכה במלחמת הקיום שלי. ומלחמת הקיום הזו, על רגעיה המשמחים והמעציבים, על כשלונותיה וניצחונותיה, מאפשרת לי להכיר את העולם לעומק. להבין אותו טוב יותר. לפגוש בטוב שלו ושל האנשים שמתהלכים בו.

בדיוק לפני שבועיים אירחתי בשת חברה במצבי. בהפרז מסויימת אומר שהגורל שלנו סימטרי ממש. מטבע הדברים דיברנו על ההתמודדויות והקשיים הרבים, לצד הזוויות המשמחות של החיים האלה.

התגלגלו הדברים כך שנעזרנו שתינו בארגון "אם הבנים". למי שלא מכירה, מדובר בארגון שמסייע לנשים במצבנו במישורים רבים, החל מעזרה טכנית וכלה במעטפת רגשית וחינוכית מקיפה לכל המשפחה.

בשלב מסוים עשינו שתינו "ספירת מלאי". ניסינו לשחזר כמה פעמים קיבלנו מענה וסיוע באמצעות המתנדבות של הארגון בשלל מצבים. למען האמת היינו קצת בהלם מהכמות ומהמגוון, ויותר מזה מהטבעיות שבה כל זה קרה וקורה.

"לא נעים לי שאני תופסת את זה כמובן מאליו", היא אמרה לי. "מצד שני, רק כי הם מצליחים לעשות את זה בטבעיות כזו המענה הוא כל כך אפקטיבי".

"ויודעת מה?", היא הוסיפה, "אם יש משהו יותר גדול מהמעשה עצמו זו הידיעה על זה שיש אנשים ונשים כאלו ביננו. דווקא בגלל מה שעברנו אנחנו זקוקות כל העת לתזכורת באשר לקיומו של צד מואר ומעניק בעולם".

כמה שהיא צודקת החברה שלי. כמה שהידיעה הזו נוסכת בי כוחות ומעודדת אותי כל הזמן. הרי יום אחד הכל ייגמר, ומהתקופה הזו אני אשאר עם הידיעה הזו והאמונה המתעצמת בטובן של הבריות. בחכמתן, בתובנתן ובעיקר בעיקר - בקיומן.

לפרטים כנסו >>

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
אולי לחנך לקצת פחות שובינזם, בכול ספר הלכה אפשר לראות שנשים חיבות בקידוש והבדלה ואין שום עניין שדווקא הגבר יעשה את זה וכן עוד דברים שלעיתים נשים פטורות אבל כן מותר להן אם הן רוצות .
לולה
3
צריכים לעשות כל מה שניתן ,כדי למנוע מצב כזה ,חוץ ממקרים ממש חריגים .אבל לחשוב טוב טוב קודם ,מי שחי באמונה יודע ,שהאדם שעומד מייל. זה לא כל הסיפור ,גם הוא נתון בידי ה, לי יש עסק עים הקבה ,כשיגיע יל אהבה ,יהיה לי אהבה ,אים יש לי צער - הוא מגיע לי ,אי אפשר לברוח ,מייסורים שנגזרו על האדם ,אפשר להחליף ,ו
מנסיון
2
מה עם עזרה לאבות ?
אבא
1
כל כך אמיתי וכואב . הנידוי החברתי . לי היה מקרה שנכנסתי לשיעור תורה אז הגברת ה"נכבדה "שנתנה את השיעור הסתכלה עלי ואמרה שגרושות הן ... אז הסתכלתי עליה ולמרות הצער אמרתי לה לא ידעתי שהחלטתי מקצוע. יש לציין שלאחר כמה שנים היא זכתה לבקש סליחה וסלחתי.אבל את הכאב של המבטים של כולם לא אשכח לעד
ט

עוד במאמע:

ש

חובה במטבח

אין לך כוח לבישול מסובך, אבל כולם בבית רעבים? באתר "בישולים" תמצאי מאות מתכונים קלים, מגוונים וטעימים בטירוף – כאלה שאפילו הילדים יאכלו בלי תלונות | הציצי, שמרי, תתמכרי – "בישולים" זה כל מה שאמא צריכה במטבח (אוכל ומתכונים)

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

והנה הגיע החג הזה של עוגות הגבינה המיתולוגיות מבית סבתא שמלוות אותי מידי שנה בשנה, החג שבו לאכול גבינת שמנת הופך לחלק ממצוות היום. אין ספק שמעבר לשמחת קבלת התורה, החלק הקולינרי הופך את חג השבועות לחביב ואהוב במיוחד (אוכל ומתכונים)

ציקי גל|מקודם

שפה של קשר

משמש הוא פודקאסט בהנחיית חוי בר זאב — רבנית בית הכנסת הגדול בתל אביב, מדריכת כלות וחוקרת פילוסופית המתמקדת בנקודות המפגש שבין החברה חרדית לתקופה המודרנית | השבוע אנו בשיחה עם רות בן סימון על המעבר מהמסירה המשפחתית למסגרת מובנית, על הסמכות הנשית שנבנית לאורך הדרך, ועל המקומות שבהם הדרכה היא לא רק העברת ידע — אלא יצירת שפה של קשר, הלכה וחיים (זוגיות)

||
4

הדרישות החדשות

ברוכות הבאות לפודקאסט המרתק של חוי בר זאב והשבוע אנו עם פרק ראשון ומרתק בו נעלה שיחה עם רבקה, שדכנית ותיקה, על השינוי השקט שמתרחש במערכת השידוכים החרדית: הפער הגדל בין ההשכלה והבשלות של הבנות לבין הבחורים, הדרישות החדשות, והסימנים לשינוי תודעתי (זוגיות)

||
7
ש

מי שתופס- תופס

"מיסטר ספיקר" היא תוכנית לימודי אנגלית לילדים של 'למדם' ועכשיו עם שוברי הנחה מטורפת ברכישה דרך המתנסים. רק 490 ש"ח במקום 1800! הנחה של 1310 ש"ח!! מי שתופס - תופס! (לימודים)

אסף מגידו|מקודם|
1
ש

מי שתופס- תופס

"מיסטר ספיקר" היא תוכנית לימודי אנגלית לילדים של 'למדם' ועכשיו עם שוברי הנחה מטורפת ברכישה דרך המתנסים. רק 490 ש"ח במקום 1800! הנחה של 1310 ש"ח!! מי שתופס - תופס! (לימודים)

אסף מגידו|מקודם|
1
ש

אל הריפוי

הרבה פעמים אנחנו חוות רגש מאוד עמוק ואנחנו לא מצליחות להביע אותו: או שהוא נבלע בשתיקה או שהוא יוצא כהאשמה, והרגש, שהוא אמור להיות המנוע של הקשר שאמור לחבר ולקרב הופך לכלי שמרחיק (זוגיות)

חנה דיין|מקודם

אין ילד רע

מה קורה כשילד נולד עם נפש עגולה, אבל העולם מבקש ממנו להיכנס למשבצת מרובעת? כשהוא לא מצליח לעמוד בציפיות – לא של בית הספר, לא של החברים, ולא של ההורים – אך גם אינו מוכן לוותר על מי שהוא באמת? (מאמע, חינוך ילדים)

||
7

על כאב ותקווה

הם כבר שמעו את כל השאלות והם כבר הפסיקו לענות. אבל כאן – הם מדברים. על כאב, על תקווה, על עייפות ועל הדברים שגילו בדרך הארוכה הזו, שהפכה מ"תקופת ביניים" למסלול חיים שמעטים מדברים עליו בגלוי. הכתבה הזו היא לא רק זעקה – אלא גם מכתב אהבה. לרווקות ולרווקים שצמאים לקול דומה, וגם לעצמם (זוגיות)

||
37

ארמון קטן

אתם גרים בדירה של פחות מ-60 מ"ר – ויש לכם חלומות של 120 מ"ר: אתם רוצים פינת אוכל, פינת עבודה, פינת קפה ואולי גם פינה לנשום. אל תתייאשו – עיצוב חכם יכול להפוך גם דירה קטנה לממלכה פרטית עם שיק וסטייל, בלי לוותר על פונקציונליות (מאמע, בית)

||
8
ש

בעיצומו של חג

הרב פנחס ז"ל הלך לעולמו בפתאומיות אחרי ליל הסדר, והותיר אחריו משפחה אובדת עצות • היתומה הקטנה בת חודשים ספורים והבן הגדול כבן 11 לוקח אחריות ומתפקד כאבא לאחיו הצעירים • "היה סדר מאוד יפה וזכיתי להיות עם הילדים כל הסדר" - אמר לאשתו בשמחה לפני שנרדם לנצח • חמישה מהילדים במסגרות חינוך מיוחד • קרן סיוע הוקמה למשפחה המתגוררת בדירת שני חדרים צפופה (חרדים)

אסף מגידו|מקודם|
1

הרגע המנצח

"אמא, משעמם לי!" – המשפט הזה פוגש אותנו בדרך כלל כשאנחנו הכי עייפים או עסוקים. אנחנו מרגישים אשמים, חסרי אונים, מחפשים מהר פעילות חדשה. אבל אולי... אולי השעמום הזה הוא בדיוק מה שהילד צריך כדי לפרוח באמת? (מאמע, הורות)

||
1
ש

מסובך

"אני מרגישה שאין לי פה שותף שיכול באמת להיות איתי בחויות הקשות שעוברות עלי ואני נשארת בודדה בכל הקשר הזה ובכלל אני לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה באמת קשר….." אמרה רותי (זוגיות)

חנה דיין|מקודם

במיוחד לקיץ

הקיץ כבר מורגש. הלחות תוקפת מכל כיוון, והרעיון לעמוד מול המראה במשך שעה עם מברשות ומוצרים מרגיש כמעט בלתי אפשרי. ועדיין – לא נוותר לגמרי, נכון? בדיוק בשביל זה נולד הקונספט של "לוקים של חמש דקות" – איפור מינימלי, קליל ומרענן, כזה שמחזיר את החיוניות לפנים בלי לקחת נתח נכבד מהזמן או מהסבלנות (מאמע, יופי)

|
ש

"המסייעת" - חדש!

סטודנטית? אימא לילדים קטנים? גמלאית שמחפשת עשיה עם ערך? הכירי את מיזם 'המסייעת' של מרכז השלטון המקומי בשיתוף החברה למתנס"ים | פלטפורמה דיגיטלית חדשנית וכשרה שתאפשר לך לעבוד עם ילדים בקרבת הבית, בתנאים גמישים וללא התחייבות לטווח ארוך | וזה עוד לא הכל: שכר גבוה, החזר נסיעות ותנאים סוציאליים מעולים | את קובעת מתי, איפה ובאיזה ימים לעבוד | ככה עושים את זה נכון (מאמע, חינוך)

בשיתוף המסייעת|מקודם
ש

אל תוותרי על הכאב!

כמה שיחות, צעקות וריבים שרפתי בלנסות להסביר לו והוא פשוט לא מבין. התייאשתי סופית ואני מרגישה שאולי פשוט עדיף לוותר, אני מרגישה שבא לי לקבוע איתו במדרגות הרבנות מחר בבוקר" ענתה בדמעות (זוגיות)

חנה דיין|מקודם
ש

המסלול למשכנתא

תתפלאו: יותר ויותר זוגות מצליחים לרכוש דירה בלי להיכנס לבור כלכלי. הבנק שמכיר את הצעירים באמת, מציע מסלול חדש שכולם מדברים עליו. כך תעשו את הצעד לדירה משלכם >>

ציקי גל|מקודם

"דקלוטרינג"- שיטת סדר

פסח מגיע, ואיתו לא רק הקרצופים והאבק, אלא גם ההזדמנות לעשות דיאטה לבית – להיפטר מהעומס שמכביד עליכם ולתת לבית מראה מרווח, נקי וחדש. אבל רגע, אל תמהרו לשלוף שקיות אשפה! יש דרך חכמה לגרום לבית להרגיש מעוצב בלי לוותר על הדברים החשובים באמת. מוכנים לשינוי? (מאמע, בית)

|

אבק זה לא חמץ

"ומשם, הכל התדרדר. פתאום מצאתי את עצמי פותחת את הארונות, שולפת בגדים שלא לבשתי מאז תקופת התיכון, מוחה אבק מפינות ששנים לא התקרבתי אליהן, ומוצאת מאחורי המקרר אוצרות היסטוריים – למשל, פתק קניות מ-2018 ושקית קטנה של משהו שפעם היה כנראה שקדים (מאמע, בית)

||
3

השידוכים זה מראה?

"ההצעות שאני מקבלת גורמות לי להרגיש כמו דף קורות חיים שלא התקבל לעבודה. "הוא בחור טוב," אומרים לי בשיחות טלפון חטופות, "לא בדיוק מה שחיפשת, אבל…" אבל מה? אבל בגלל שאמא שלי עברה משברים אני צריכה להתפשר? אבל בגלל שהמשפחה שלי קצת פחות נחשבת במעמד, אני צריכה לקבל בחור שרחוק ממה שאני באמת רוצה לעצמי?" (זוגיות)

||
27

אור וצל

פעם, כדי להתאפר לאירוע, היית צריכה להיות מאפרת עם דיפלומה עם מזוודת איפור במשקל של חצי מזוודה לטיול באירופה. היום? כל אחת יכולה לפסל את פניה עם קצת קונטור והארות – אם רק יודעים איך לשחק עם האור והצל בצורה נכונה (מאמע, יופי)

|
ש

בירושלים!

עסקת המגורים הטובה ביותר בירושלים! דירות גן 3 או 5 חד' החל מ-2,290,000 ₪ במסלול 20/80!שלמו רק 20% בחתימה והיתרה לקראת האכלוס.הנחה מיוחדת לכוחות הבטחון בשירות פעיל!!!בנוסף נותרו דירות 5 חד' (נדל"ן)

כיכר בשיתוף וויסל נדל"ן|מקודם