בערב שבת נערכה הלוויתו של הרב יוסף עזרן זצ"ל, מלפנים רבה של ראשון-לציון, בנוכחות הראשל"צ הרב משה-שלמה עמאר והראשל"צ הרב בקשי דורון, אישי ציבור ונכבדי העיר. הרבנים ספדו לו, והקהל געה בבכייה. צלם כיכר השבת, עוזי ברק, מגיש תיעוד (גלריה)
הרב עזרן שהשם יעזור לנישמתך הטובה לנוח במקום אשר חוצבה בגנזי מרומים ולנוח להיתעדן ולהיתענג מזיו השכינה הקדושה
דויד סליק
7
התפללתי איתו שנים רבות בראש השנה ממש תענוג גם התפילה שלו שילוב של ירושלמי ומרוקני והדברי תורה והחידודים שאותם אני ב"ה לא שוכח כמו למה יש שערי מזון ושערי פרנסה בחמישים שערים בקיצור התשובה שלא כל מי שיש לו הרבה פרנסה וכסף יכול להכניס את כל המזון בפיו כי ל"ע הוא חולה וכו תנצבה
יצחק
6
הרב עזרן קוים מידמותו הניפלאההחקוקה עמוק בזיכרוני זצוקל הנני עבדכם היתעסקתי או מיתעסק בשיפוצים ובמיסגרת עבודתי אמר לי בעל הבית בוא יש לנו עבודה נוסעים לראשון לציון לשפץ דירה ולחלק אותה לשניי דירותל יחידות דיור [של כבוד הרב עזרן] והיתחלנו לשפץ וניפגשנו עם כבוד הרב שקיבל אותנו בסבר פנים יפות
דויד
5
יהי זכרו ברוך .
למה האתר מפרסם תגובות אווליות כמו תגובה 1
עמוס
4
הגיעו לשם לחלוק לו את הכבוד האחרון או לעשות צרור של תמונות להגעתם להלוויה כי כבר שם נשמעו קולות למקום פנוי לרב הספרדי
int7
3
הייתי בהלוויה וחבל שלא ציינתם שהיו שם גם שרים וח"כים: אלי ישי, משולם נהרי, השר מרגי, ניסים זאב, אברהם מיכאלי כולם מש"ס וגם אורי אורבך מהבית היהודי.
מעריץ
2
שס רוצה עוד ראשון לציון התפנתה משרה לצערנו בן המועמדים משה יוסף אמסלם אח של אטיאס או חתנה דבי נשיאה ואידך זיל וגמור
יוסי
1
חבל אל דעבדין ולא משתכחין, מי שהפסיד זה רק אנחנו אני בחיים שלי לא ראיתי כזה רב שיש לו גדלות בכל התחומים בחיים, ורק מי שהכיר אותו יודע למה אני מתכון איזה חן היה נסוך על פניו תמיד אי אי אי אי אי אי אי אי אי, סיפרו בשבעה שפעם הוא היה בכנסת והחליף את יושב ראש הכנסת, וחבר הכנסת טומי לפיד כל הזמן הפריע כי
כ - 1500 איש מסלתה ושמנה של היהדות החרדית, רבני קהילות, אנשי חינוך ומרביצי תורה, לצד מאות אנשים ונשים בוגרי ישיבת "התפוצות" לדורותיה, התכנסו במעמד אדיר ורב רושם שערכה הישיבה בבניני האומה בירושלים, בסימן 60 שנות לקיומה של הישיבה ע"י מייסדה הדגול הגאון רבי מרדכי גולדשטיין זצוק"ל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע ביום שני האחרון לביקור מדיני נרחב בארצות הברית במהלכו נפגש עם נשיא ארה"ב דולנד טראמפ, ובכירי ממשל נוספים | צלם הבית הלבן תיעד את מאחורי הקלעים של הביקור | התיעודים המלאים (חדשות)
עין לא נותרה יבשה בעת אמירת הקדיש ע"י 56 חתני המצוות היתומים | גדולי ישראל מכל גווני הקשת כיבדו את המעמד בנוכחותם | המעמד המרגש ב'בנייני האומה', נערך בשיתוף עיריית ירושלים והאגף לתרבות תורנית | בתום האירוע קיבלו חתני השמחה מתנת 'דורון דרשה' - גביע מכסף טהור שנתברך על ידי פוסק הדור הגאון רבי משה שטרנבוך, מרא דארעא קדישא
תיעוד מיוחד: איש התקשורת מני גירא שורץ סמנכ"ל 'קול חי' ורעייתו עו"ד רבקה שורץ, חגגו בר מצווה יוקרתית לבנם דוד במתחם 'דיסיטי' במעלה אדומים, בהשתתפות: רבנים, אישי ציבור, אנשי תקשורת ועורכי דין • צפו בגלריה של שלומי כהן (ברנז'ה)
בקול רינה והמון חוגג נחגג מעמד 'הכנסת ספר תורה' אל היכל ישיבת 'באר יצחק' ביישוב 'טלזסטון', בהשתתפות הראשון לציון הגר"י יוסף, רה"י הגר"א סלים וגדולי ראשי ישיבות, רבנים, דיניים, ואישי ציבור רבים (ישיבות)
1955 שנה מאז חרב בית המקדש וכל שנותר ממנו לפליטה הוא הכותל המערבי של הר הבית - מקום ממנו לא זזה שכינה מעולם • כיכר השבת תיעד את המראות מאלפי מתפללים שבאו להתפלל | גלריה
אלפים, בהם רבנים ופוליטיקאים הגיעו לנחם את בני משפחתו של מרן הרב עובדיה יוסף האבלים יחד עם כלל ישראל על פטירתו של פוסק הדור. הצלם שלומי כהן עם גלרית אבל נוספת, מיום נוסף של ניחום אבלים ברחוב הקבלן 45, ירושלים. צפו בתיעוד (דיין האמת)
הגאון הצדיק רבי יעקב מאיר שכטר הגיע בשעות הצהריים (ראשון) יחד עם מספר מתלמידיו לחווה בגבעות הסמוכות לירושלים בכדי לקיים את מצוות 'ראשית הגז' • צפו בגלרייה מיוחדת (צילום: נתי שוחט פלאש 90)
הילולת שמואל הנביא: מאות בהם רבנים, אישי ציבור ועמך בית ישראל, עלו היום לציונו של שמואל הנביא בירושלים לרגל יום ההילולה החל היום, במקום הוצב כיבוד מיוחד לרווחת העולים לציון, כאשר את ההילולה במקום ניהל הרב נורי חנניה. צלם 'כיכר' מגיש גלריה מיוחדת (גלריות)
ערב פסח, הבתים כבר מצוחצחים, מעדני החג כבר מתבשלים, אבל השווקים עדיין הומי אדם, צלם 'כיכר השבת' מגיש תיעוד נרחב מרחובות ירושלים, ערב חג הפסח תשע"ג • צפו (גלריות)
פסח מתקרב, והמוני חסידים נוהגים לרכוש 'שטריימל' חדש לקרת החג. צלם 'פלאש 90' נתי שוחט, יצר לתעד מקרוב את הכנת השטריימל, מקיבוץ הזנבות עד למוצר הסופי • צפו (מעניין)
בישיבת פוניבז' מקיימים בהידור את קמחא דפסחא: 8 טון מצות שנאפו בהידור במאפיית "מצות חבורה-בית שמש שבבעלות הרב חיים אהרן סטניצקי - חולקו היום לאברכים מהישיבה במחירי עלות • צפו בתיעוד (צילום: בועז בן ארי)
קהל רב השתתף הערב באירוע המרכזי לציון הילולת החיד"א הקדוש בירושלים, באירוע בו השתתף הרב הראשי יונה מצגר נחנך מבנה חדש שהוקם מעל הציון הקדוש • צפו בתיעוד (צילום: נתנאל אסרף - חדשות 24)
מאות בני אדם, ראשי ישיבות ורבנים השתתפו בשעות הצהריים בלוויתו של הגאון רבי אשר טננבוים זצ"ל רבה של שכונת גבעת שאול בירושלים ויו"ר ועד הישיבות, בן 72 בפטירתו. לפני כשלוש שנים חלה, בסוף השבוע הידרדר מצבו עד שנפטר הבוקר. 'צלם 'כיכר השבת' שלומי כהן מגיש תיעוד ענק (דיין האמת)
אמש נערך ברוב עם מעמד הכנסת ספר תורה בישיבת "בנין אב" ברמת שלמה בירושלים, בנשיאות מרן הראשון לציון הרב אליהו בקשי דורון שליט''א, שנתרם ע''י הנגיד הגאורגי מר רונלד איסאייב ממוסקבה אשר הגיע במיוחד לשעות ספורות לישראל עם פמלייתו להשתתף באירוע. בהשתתפות מרן הראשון לציון שליט''א, ראשי ישיבות, רבנים, ובמיוחד רבני העדה הגאורגית ובראשם חכם יעקב גגולאשוילי שליט''א רב העדה הגאורגית שנשא את המשא המרכזי, וכן סגן רה''מ ושר הפנים הרב אליהו ישי שליט''א, אישי ציבור, מאות בני הישיבה וקהל רב.
ראש הממשלה בנימין נתניהו יחד עם השר להגנת הסביבה גלעד ארדן בניצוחו של הרב יעקב גלויברמן, הדליקו אמש את החנוכיהב הגבוהה ביותר בעולם הנמצאת בפארק 'חירייה'. אלומות האור של החנוכיה מגיעים ל-10 קילומטר. הרב גלויברמן לנתניהו: "אתה מדליק את האור במקום הכי חשוך בעולם - באו"ם. אתה עושה זאת בהחלטתך להמשיך ולבנות בכל חלקי ארץ-ישראל ואתה עושה זאת עכשיו, כאשר כל עם-ישראל צופה בך מדליק את נר החנוכה המסמל את נצחון האור על החושך"
בשעות הערב התקיים בבני ברק כינוס 'מועצת גדולי התורה' בו נקבעה רשימת 'יהדות התורה' לכנסת. צפו בתיעוד מיוחד: הגרב"ד פוברסקי, הגר"ד יפה, הגרב"מ אזרחי, הגר"י זילברשטיין הגר"י שיינר ונציגי 'דגל התורה' מגיעים לכינוס (צילומים: ישראל כהן, יהודה פרקוביץ)
קהל המונים בראשות אדמו"רים רבנים ראשי ישיבות ואישי ציבור השתתפו אמש (ראשון) בשמחת בר המצווה לבן הרב הראשי יונה מצגר, במהלך השמחה חולק לרבנים אחד מספריו של הרב.
0 תגובות