נשוא הסיפור הבא הוא יהודי טוב, ירא שמיים והכל, רק יש לו בעיה אחת - הוא לא מתחבר לתפילות ולא מסוגל להתפלל תפילות ארוכות, רעייתו ניסתה לשכנע אותו שיזייף בשביל הילדים, אבל אז הגיע שינוי מרענן (מגזין כיכר)
הוא תמיד מקשיב, עוזר, לא מתווכח – ואת מרגישה שנפלה בחלקך מתנת חינוך.
אבל לפעמים, בלב פנימה, עולה שאלה קטנה: האם הוא באמת שלם עם עצמו, או פשוט חושש לאכזב?
מה ההבדל בין ילד טוב באמת, לבין ילד שמתרגל לרַצות – ואיך מגלים את זה בזמן? (חינוך ילדים, מאמע, משפחה)
הוועדה לביקורת המדינה בכנסת ממשיכה לדון בנושא לימודי הליב"ה בבתי הספר החרדים | מנהל המחוז החרדי הבטיח מהפכה בשנת הלימודים הבאה בנושא הפיקוח על לימודי ליבה; משרד החינוך סירב להעביר את דו"ח לימודי הליבה בחינוך החרדי - יו"ר הוועדה: "אם הדו"ח לא יועבר בשבוע הקרוב – אעתור לבג"ץ" (בארץ, חרדים)
את השקט היה ניתן לחתוך בסכין, כולם היו בהלם
עליי, זו הפעם הראשונה שהם רואים אותי מאבד שליטה. אחותי ניסתה להרגיע ובאה לגונן עליו,
אבל אני הייתי חייב לתת את העבודה. מבחינתי זה היה צו השעה, וראיתי את אחותי מפרידה
ביני לבין הבן שלי (משפחה)
אולי זה קרה בשליטה מוגזמת, בכוחניות, בקריעת
שמלות, ובכל מיני שיטות שהבת הזו יצרה מהן התנגדות. זה בטוח קורה מחוסר ידיעה של ההורים
איך להקנות ערכים של צניעות במרחב המשפחתי, וזה יכול לקבל ביטוי גם במצב קשה עליה גדלה
בבית מבחינה רגשית, מחסור ועוני, ובדיוק דרך הלבוש שלה היא מנסה לקבל משהו (משפחה, מגזין)
בשעות הלילה המאוחרות ראיתי את עצמי מקפלת
בגדים מתוך שקים וקרטונים רבים של הרשתות הגדולות, מניחה אותם על המדפים בחנויות בסדר
מופתי. זו עבודת לילה שהשכר שלה גבוה מהרגיל, כך בכל פעם שיש הצעות כאלה מחנויות
שונות אליהם ניגשתי, אני מביאה את פרנסתי (מגזין שבועות)
הבחור החסידי נשבר מהוריו שהרגיש שרודפים אותו, ירד לחו"ל ופרק כל עול בכוונה תחילה, אך הכל השתנה ברגע שפגש את הרב שלמה קרליבך זצ"ל, ששינה את חייו במחי חיבוק אחד | סיפור מטלטל (מגזין כיכר)
איך תפסיקו לריב עם הילדים על מסכים? פסיכולוג ילדים מציג שיטות פרקטיות להחזרת השליטה להורים – בעזרת תכנון מקדים, תקשורת אמפתית והפיכת זמן המסך מכלי לעימות להזדמנות ללמידה וחיזוק הקשר המשפחתי (חינוך)
ממלחמת העולם השנייה ועד עזה ואוקראינה – כיצד חווים אזרחים את המלחמה, מה הכלים הרגשיים, החברתיים והטיפוליים שעוזרים לשרוד ולשקם, וכיצד לתווך את המציאות לילדים? הנחיות חשובות לזמן מורכב (בריאות)
המשגיח פנה לאימו של בחור בישיבה וסיפר לה שלבנה יש בעיות קשב, האמא הלכה לבדוק את בנה ולא מצאה בעיות קשב כלל; מה השיב לה המשגיח? וזה המסר שיש למטפל מרדכי רוט (מגזין כיכר)
אבא שלו היה בשבילו הכל - גם כשהוא היה במצבים הקשים ביותר, אבא שלו תמך בו, עד שהוא נפטר ונכנס למשבר עמוק | המטפל מרדכי רוט בסיפור על אדם שנכנס לדיכאון עמוק ויצא ממנו (מגזין כיכר)
מה קורה כשילד נולד עם נפש עגולה, אבל העולם מבקש ממנו להיכנס למשבצת מרובעת? כשהוא לא מצליח לעמוד בציפיות – לא של בית הספר, לא של החברים, ולא של ההורים – אך גם אינו מוכן לוותר על מי שהוא באמת? (מאמע, חינוך ילדים)
הסמארטפון. המסך הקטן הזה בכיס, שרוטט, מצלצל, מספק מוזיקה וריגושים, הרבה פחות תמים ממה שהוא נראה | למעשה הסמארטפון ודומיו, על תכונותיהם ואפליקציותיהם, נבנו במיוחד כדי להשתלט על המח שלנו | אצל ילדים? הנזק קשה הרבה יותר והוא גם עלול לפתח הפרעות קשות | מחקרים, נתונים מטרידים, וגם: כך תגלו אם אתם מכורים (חדשות, דיגיטל)
שיעורי
האבחון של ADHD
בשיא – מחקרים
חדשים מערערים על ההנחה שמדובר בהפרעה
ביולוגית בלבד,
ומצביעים על קשר בין
טיפול בריטלין לעיכוב בגדילה | כל הפרטים ממאמר מעורר
הדים בניו יורק טיימס (בריאות)
חוקר הילדים הנודע, ז'אן פיאז'ה, לא רק תיאר את התפתחות החשיבה של ילדים – הוא שינה את הדרך שבה אנחנו, ההורים והמחנכים, מסתכלים עליהם | במקום לראות בלמידה תהליך של "מילוי הקנקן", הוא הראה שילדים בונים את הידע בעצמם, דרך חקירה, ניסוי וטעיה | הכתבה שלפניכם תיקח אתכם למסע בין שלבי החשיבה של ילדים – עם דוגמאות מהבית, תובנות מהכיתה, והשוואה לגישות אחרות שילוו אתכם כהורים שרוצים להבין, להוביל, ובעיקר – לאפשר לילדים לצמוח (פסיכולוגיה)
עליונים למטה ותחתונים למעלה? כן! זהו סוד ההצלחה של הדור הבא. וגם, סיפור מרתק על בן הכפר שהציל עיירה שלמה בזעקת 'קוקוריקו' - והנמשל לכך, ארבעת הבנים המוזכרים בהגדה של פסח, לחבק ולקבל | סוד 'הקסם הצפתי' (מגזין כיכר)
הסיפור השבוע הוא מצמרר ונוגע כמעט בכולנו, איך אחרי כל כך הרבה שנים, הטראומה שהייתה בילדות מתפרצת | המטפל מרדכי רוט בסיפור מטלטל על רב שפגע ומנגנון ההדחקה (מגזין כיכר)
פעם ילדים גדלו כמעט מעצמם - שיחקו בחוץ, הסתדרו לבד, וההורים לא נדרשו לקרוא אינסוף ספרי הורות. היום? כל צעד דורש מחשבה, כל בעיה מחייבת התייעצות, וכל הורה מרגיש שהוא צריך להיות גם מחנך, גם פסיכולוג וגם מפיק אירועים. אז האם באמת נהיה קשה יותר לגדל ילדים, או שפשוט הפכנו את זה למשימה בלתי אפשרית? (חינוך ילדים, מאמע)