שעות לאחר התאונה החריגה הלילה בנמל התעופה לה-גווארדיה בניו יורק, כאשר מטוס שנחת, התנגש לאחר הנחיתה במשאית כיבוי שהסתובבה בשדה, הערב הופץ תיעוד דרמטי של רגעי ההתנגשות | לפחות 41 בני אדם נפצעו בדרגות שונות ופונו לבתי החולים בעיר, מתוכם שני אנשי קרקע נפצעו | על המטוס היו 72 נוסעים ו-4 אנשי צוות | צפו בתיעוד (תעופה)
בתום הערכת מצב הוחלט כי מספר הנוסעים היוצאים בטיסה אחת מנתב"ג ירד מ-120 ל-50, החל מחצות | כמו כן, טיסה אחת בלבד תמריא פעם בשעה, ואחת אחרת תנחת פעם בשעה - במקום המראה של שני מטוסים ונחיתה של שני מטוסים פעם בשעה (תעופה)
נשיא המדינה הרצוג, הגיע היום לביקור בנתב"ג ובמסגרת זו ערך קבלת פנים לישראלים ששבו ארצה לאחר שנתקעו בתחילת המלחמה הנוכחית בחו"ל | הדברים המלאים שאמר ותיעוד (חדשות תעופה)
בהערכת מצב שמתקיימת בשעות אלו בין פיקוד העורף לבין משרד התחבורה נידונה האפשרות לשנות את חלוקת המושבים בטיסות מיוחדות שיועדו לפינוי אזרחים אמריקנים מישראל | אם המתווה יאושר, מאות ישראלים נוספים יוכלו להצטרף לטיסות שיוצאות מהארץ | במקביל נבחנות גם הקלות נוספות (תעופה)
סרטון ויראלי מציג מחזה נדיר בתעופה המסחרית: נוסעת טסה כנוסעת היחידה בטיסה סדירה של 7 שעות, בקו ריגה-דובאי | היא צילמה את עצמה בתא הנוסעים, הריק מלבדה, והעלתה את התיעוד לרשת - מה שגרר גל תגובות נרחב | כך זה נראה (תעופה)
לקוחה שנסעה עם ענקית הלואו קוסט ריינאייר ותבעה מהחברה פיצויים, הצליחה לעקל מטוס של החברה לאחר שקיבלה צו הוצאה לפועל מבית המשפט | בחברה מכחישים: "כל התיאורים של עיקול שגויים עובדתית וכי לא עוקלה אף טיסה" | הסיפור המלא (תעופה)
על פי הודעת רשות שדות התעופה, מעל 65,300 נוסעים שבו לישראל מאז החל מבצע שאגת הארי | בנוסף עדכנו כמה הגיעו דרך האוויר, הים והיבשה - כל הנתונים (חדשות תעופה)
ענקית הלואו-קוסט וויז אייר מאשרת כי בעקבות ההסלמה, החברה משעה את כל טיסותיה לישראל וממנה, עד ה-29 במרץ | מדובאי, אבו דאבי, עמאן וערב הסעודית - מיעדי אירופה - עד אמצע ספטמבר | מהחברה נמסר כי בטיחותם וביטחון הנוסעים, הצוות והמטוסים בראש סדר העדיפויות של החברה, הנמצאת בקשר ישיר עם כל הנוסעים אשר מושפעים מהמצב (תעופה)
למרות שבתחילת השבוע היה נראה שאט אט שדה התעופה בן גוריון חוזר לשגרה מסוימת, רצף שיגור הטילים מאיראן ולבנון האט את הקצב | זו ההודעה המלאה שיצאה היום מטעם רשות שדות התעופה (תיירות)
רשות שדות התעופה מעדכנת לפני זמן קצר, כי מעל לחמישים אחוזים מהישראלים ששהו בחו״ל ערב המלחמה - שבו חזרה לישראל דרך נתב"ג והמעברים היבשתיים (חדשות מלחמה)
שוטרים הוזעקו היום לנתב"ג בעקבות מהומות חריגות שהתחוללו במקום, לאחר שנוסעים שקיבלו אישור לקנות כרטיסי טיסה במסגרת המתווה שאושר, קיבלו ברגע האחרון עדכון - לפיו אינם יכולים לעלות לטיסה | אל על: "פועלים על פי הנחיות פיקוד העורף המתעדכנות ומתנצלים על אי הנוחות בפני לקוחות החברה" (בארץ)
כזה עוד לא ראיתם: מטוס של יונייטד איירליינס נאלץ לשוב ולנחות לאחר שדווח על שריפה במנוע מיד לאחר ההמראה - והנוסעים פונו במגלשות החירום | אחד הנוסעים תיעד את הרגעים הבלתי שגרתיים של הפינוי הבהול במגלשות החירום | כך זה נראה (תעופה)
טיסת פנים בארצות הברית נאלצה לסטות ממסלולה ולנחות עקב איום על פצצה במטוס | לאחר הנחיתה בנמל, כוחות ביטחון עלו לטיסה והורידו ממנה בכוח את אחד הנוסעים, תוך כדי שכולם התבקשו להרים ידיים באוויר ולהוריד ראשים | צפו בתיעוד החריג (תעופה)
37,628 ישראליים חזרו עד הבוקר לישראל מהמדינות בהן הם שהו עם פרוץ מלחמת שאגת הארי | ברשות האוכלוסין וההגירה מציגים הבוקר את הנתונים המלאים (חדשות תעופה ומלחמה)
בהתאם להנחיות של משרד התחבורה, הבוקר החלו בהפעלת הטיסות היוצאות מישראל | באל על יטיסו עד 70 בני אדם בכל טיסה, ובחברות האחרות עד 50 | תיעוד מהבוקר בנתב"ג (חדשות תעופה)
בזמן שמשרד התחבורה מדווח כי ביום ראשון יחלו טיסות מנתב"ג מחוץ לישראל והבוקר נחתה הטיסה הראשונה, רשות האוכלוסין מעדכנת על מספר הנכנסים והיוצאים עד כה (חדשות תעופה)
הממשלה אישרה לפני זמן קצר במשאל טלפוני דחוף, את המבצע המכונה 'כנפי ארי', מבצע שנועד להחזיר את אלפי הישראלים שנתקעו מחוץ לישראל בשל פרוץ מלחמת שאגת הארי | בנוסף, אלו הנתונים של הישראלים שנכנסו עד כה לישראל (חדשות תחבורה)
שרת התחבורה, מירי רגב, הודיעה כי נערכים לפתיחת השמיים באופן מדורג - החל משבוע הבא, כבר ביום ראשון | "הנחיתי את מנהל רשות התעופה האזרחית להיפגש עם חברות התעופה על מנת שיהיו ערוכות לפתיחת השמיים באופן מדורג החל מהשבוע הבא - בהתאם להתפתחויות הביטחוניות", אמרה | על פי ההערכות כ-150,000 ישראלים תקועים בחו"ל (שאגת הארי)
בשל התקיפות האיראניות בדובאי, מטוס עם כ-180 נוסעים ישראלים שטס לעבר הנסיכות המפרצית עם חברת פליי דובאי נחת בסעודיה | לפי הדיווחים, הנוסעים כעת עושים את דרכם באוטובוסים לאיחוד האמירויות (חדשות)