מאות תושבי חיפה השתתפו בערב זכרון לשליח הרבי מלויבאוויטש בחיפה, הרב דב גינזבורג ע''ה ביום ה'שלושים' לפטירתו.
העצרת התקיים בבית הכנסת 'היכל חנה' בו שימש הרב דב ז"ל כרב במשך עשרות שנים, שם זכה לקרב מאות יהודים לאביהם שבשמים.
את הערב פתח המנחה הרב יהודה ליפש, שליח ורב חב''ד ברמת אביב ג', שהעלה בדבריו, זכרונו של הרב המנוח ז"ל.
ראשון הדוברים היה הרב יהודה דונין, שליח הרבי באחוזה - כרמל שדיבר על ה'הצנע לכת' שלו והעזרה של הרב המנוח לשליחות באחוזה.
הגאון רבי דוד שלמה זולדן, דומ"ץ סערט ויז'ניץ בעיר, עורר את הקהל בדברים לקראת חג השבועות הקרב ובא, והעלה זכרונו של ידידו הרב המנוח ז"ל, בלקרב יהודים בעיר מגוריו.
ידידו ותלמידו משנות קדם, מנדי זלצמן מנכ''ל נמל חיפה לשעבר סיפר על הפשטות והענווה ביחד עם התוקף והכוח - כמאמר המשנה 'מעשיו קודמים ליראת חטאו'.
באתנחתא קלה צפו המשתתפים בוידאו מרגש בו מבקר הרב גינזבורג ע''ה ביחד עם ראש העיר חיפה לשעבר מר אריה גוראל אצל הרבי מליובאוויטש. כשבמשך דקות ארוכות מברך הרבי את חיפה שתמשיך ותתפתח.
בכינוס הרחיבו עוד רבנים בדברי נועם לזכרו של הרב המנוח ז"ל, לסיום חולק לנוכחים תשורה נאה, דמות דקיונו של הרבי זצ"ל, על מגנט, וכן ספר 'מורא מקדש'.
בסיום הכינוס נשארו המונים להמשך התוועדות חסידית כמיטב המסורת של חב"ד.
0 תגובות