ראב"ד רחובות חיתן בבני ברק, רבני הערים והקהילות התייצבו
קהל רב השתתף בשמחת נישואי החתן בן ראב"ד רחובות הגאון רבי ציון אשכנזי, עם בת הגאון הרב שמואל לוי משגיח ישיבת עטרת יואל | בשמחה שנערכה בבני ברק, נטלו חלק גם רבנים, דיינים, ראשי ישיבות, חכי"ם, ואישי ציבור, וכמובן כל הבנשקי"ם המתגוררים ברחובות | צפו בגלריה (חרדים)
הדיון הטעון בתוכנית "כיפות שחורות" בין הרב גיא אלאלוף לבין שלומי דמרי, ממפלגת 'המילואימניקים', לוחם שאיבד את אחיו בשביעי לאוקטובר - הסתיים כשהמגיש יוסי סרגובסקי ביקש להשכין שלום והרב אלאלוף נענה ברצון וריגש את האולפן | צפו (כיפות שחורות)
יומיים אחרי האלימות הקשה נגד חסידי גור בעיר ערד, בניסיון של חלק מהתושבים למנוע את יציאת הרכבים למחאה הגדולה ביום רביעי, מעדכנת המשטרה על מעצרם של כמה מעורבים (חדשות)
פעילי 'אימהות בחזית' הגיעו לרחוב כהנמן לחסום את העיר בני ברק, בתגובת נגד לחסימת כבישי הארץ במחאת הרכבים השבוע ובקריאה לגיוס לומדי התורה • תושבים התעמתו עם המפגינים: "נמות ולא נתגייס" • בודדים בלבד נענו לקריאת ארגוני השמאל להשתתף במחאה המפריעה לסדר יומם של התושבים (אקטואליה)
קול סיני – סדר הלכה • מדי יום הרב יעקב סיני מזמין אתכם ללימוד הלכתי מעמיק בסוגיות העומדות על הפרק | והיום, שבתות הקיץ הארוכות: האם כדורגל ושאר המשחקים הם מוקצה בשבת? והאם מותר לשחק במקום שיש בו דשא? • צפו בפינת ההלכה (יהדות)
בשיעור עמוק ומחזק לרגל י"ב תמוז, "חג הגאולה" של אדמו"ר הריי"צ מחב"ד, מגלה המשפיע הרב אשר פרקש את משמעותם הפנימית של הניסיונות לאור תורת החסידות. צפו (חסידות)
אחרי שבוע סוער במערכת החינוך החרדית, גננות ותיקות מספרות לראשונה על הפחד, הדמעות והתחושה שהמערכת זורקת אותן • "כל החיים הייתי גננת, ועכשיו אומרים לי שאני יקרה מדי" | הקולות מאחורי המספרים (חדשות חרדים)
חמשת זקני מועצת גדולי התורה, חתמו על מכתב תמיכה בקריאת הגרמ"ה הירש, לתענית דיבור של חצי שעה בתחילת כל סדר עד הימים הנוראים, בשל הגזירות הקשות נגד עולם התורה (חרדים)
משה רבנו התפלל חמש מאות וחמש עשרה תפילות על דבר אחד, ובכל פעם נענה "לא". ואז, רגע לפני התפילה שהייתה יכולה לפתוח את הכול, הקדוש ברוך הוא מבקש ממנו לעצור | השיעור השבועי של הרב יואב אקריש (יהדות)
ראש הישיבה הגרמ"ה הירש ישוב הלילה למעונו לאחר מסע בן שבועיים וחצי • שמעון גליק שיתף בדינר שערך בביתו מה אמר לו מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, דברים שרלוונטים להיום יותר מתמיד | סיקור ותיעוד נרחב (חרדים)
הגאון רבי קלמן בר יוצא בקריאה דרמטית לציבור שומרי התורה, וחושף פרטים מטרידים על הרכבם של משקאות חריפים פופולריים הנמכרים בחנויות. אילו סוגי ויסקי אינם כשרים לשתייה? כל הפרטים נחשפים במדריך ההלכתי המלא (חרדים)
בראיון זום שנקטע באיבו עקב קשיי קליטה, סיפר רבה הראשי של העיר קראקס הפגועה על רגעי האסון ובעיקר על מצבם של בני הקהילה היהודית בעיר | "ברוך השם, נגיד תודה לשם, ברוך פודה ומציל", אמר הרב | עם פרוץ רעידת האדמה, הקהילה התארגנה במהירות והתכנסה במתחם מוגן בשם "אברייקה" שם שהו חברי הקהילה עד יעבור זעם | צפו בדברים שאמר הרב בשיחה עם 'כיכר' (בעולם)
ברקע התוכנית להארכת השירות ל-36 חודשים בשל מחסור חמור בלוחמים, ראש חטיבת תומכ"א תא"ל שי טייב חושף את המאמצים להרחבת השורות וטוען כי הצבא ביצע צעדים דרמטיים כדי לאפשר לבני הציבור החרדי להשתלב בשירות הצבאי (צבא וביטחון)
במעמד נרגש העניקו אמש גדולי התורה תעודות ל-60 מורי צדק, במהלך המעמד חשף הראשל"צ מדוע נמנע ממנו לחתום עליהן רשמית | חסימות הכבישים ומחאת הרכבים הובילו לביטול הגעתם של הגר"ש מחפוד וגדולי התורה בחזרה לעקבותיהם | תיעוד וסיקור (חרדים)
קשר עמוק ובריא בין הורים לילדים לא נבנה דרך שאלות טכניות, רשימות מטלות ועדכונים יבשים, אלא דרך שיחות חווייתיות, התעניינות כנה ופתיחת מקום רגשי | מי שרוצה שילדו ישתף אותו גם בעתיד, צריך כבר היום להראות לו שיש בבית אוזן, לב וזמן לדיבור אמיתי (מגזין כיכר)
0 תגובות