על שולחנו של ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז הונחו 72 זני פירות מארץ הקודש ומהעולם | הרב בירך בכוונה על פירות הארץ, והרחיב בנועם שיח אודות חידוש הבריאה ביום זה והסגולות המיוחדות בסעודה זו (ישיבות)
אלפי חסידי באבוב התכנסו אמש לחזות בנועם עריכת השולחן הטהור של האדמו"ר לרגל חמישה עשר בשבט במרכז החסידות בבורו פארק | במהלך הטיש הוגשו פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל, ומרקחת אתרוגים כנהוג | האדמו"ר נשא דברות קודש בענייני היום ובמעלת צמיחת האדם בעבודת השם | בסיום הטיש, עברו אלפי החסידים בסך לפני האדמו"ר לקבלת פירות לברכה (חסידים)
אבל כבד בחצר הקודש סאטמר: הלך לעולמו הנגיד המפורסם, איש החסד והמעש, הרה"ח ר' ישראל דב גולדברגר ז"ל, אשר הקדיש את חייו והונו לביצור מוסדות החינוך והתורה של החסידות • "ליבו היה פתוח כאולם" | קווים ראשונים לדמותו (דיין האמת)
האביב הליטאי מעולם לא נראה קרוב יותר: בעונת הקיץ הקרובה, חברת ארקיע תפעיל שלוש טיסות שבועיות לבירת ליטא. בענף הנסיעות למגזר החרדי מברכים על המהלך המתוכנן שיקל על הטיסות לווילנה, קובנה והסביבה. כל הפרטים על לוח הטיסות החדש (בעולם)
צוותים גדולים של כוחות כיבוי האש, פועלים בשעה האחרונה לכבות שריפה שפרצה בדירת מגורים בבניין במודיעין עילית | ישנם דיווחים על לכודים בקומות מעל הדירה הבוערת בעקבות העשן הכבד, הכוחות בסריקות בבניין (חדשות חרדים)
מלוחם ב'שייטת 13' ומנכ"ל מצליח לדמות בולטת ומובילה בתנועת בעלי התשובה: הרב אלעד צדיקוב בריאיון על הכאב ותחושת הניכור של בעלי התשובה במגזר, הביקורת הנוקבת על מערכת החינוך החילונית והמסר החד-משמעי לבחורי הישיבה שלא לומדים • צפו/האזינו (כיכר הסכתים)
במהלך אירוע בניצן קיבל אבי אוחנה, אביו של יוסף חיים ששוחרר מהשבי, ספר תניא שהודפס בזמנו בגוש קטיף במוצב צה"ל לא הרחק מביתו של רב המרצחים יחיא סינוואר | האבא סיפר על הערבית שבנו למד בשבי (חרדים)
בעקבות הפרסום ב'כיכר', ועדת הפניות הציבור תתכנס לדיון דחוף על מכרז פוד-טראקים בהרצליה המחייב פעילות בשבת • ארגון בצלמו: 'לא ייתכן שמי שרוצה לשמור שבת לא יוכל לפרנס משפחתו' | העירייה מתעקשת להמשיך במכרז חרף הביקורת (חרדים)
מעמד מרומם ומלא חן חסידי נערך אמש בהיכל ישיבתו הרמה של האדמו"ר מקודינוב, שם התכנסו הבחורים והחסידים לעריכת השולחן לרגל ראש השנה לאילנות |מחזה מיוחד נראה בהיכל כאשר האדמו"ר ישב לאורך השולחן ולא בראשו כמקובל, וזאת על מנת לפנות מקום רחב למגוון הפירות הרבים שהונחו על השולחן | בחורי הישיבה נעמדו על ה"פארנצעס" ממול, כשהם צופים בעבודת הקודש ושומעים את דברי התורה שנשא האדמו"ר במעלת היום (חסידים)
בהיכל בית מדרשו בשכונת רמת אהרן בבני ברק ערך האדמו"ר מספינקא את שולחנו לרגל חמישה עשר בשבט לפני קהל עדת מרעיתו ובני משפחתו ששתו בצמא את דבריו ובהמשך טעמו מפירות ארץ ישראל שהוגשו בהרחבה לצד כוסות בירה קרה כמיטב המסורת להחיות את נפשם (חסידים)
קהל נכבד של חסידים ואנשי מעשה השתתפו אמש בשולחן הטהור שערך האדמו"ר מטעמשוואר, לרגל חמישה עשר בשבט – ראש השנה לאילנות | הטיש נערך בהיכל בית מדרשו של האדמו"ר בבני ברק, שם נשא האדמו"ר מדברות קודשו בענייני היום ומעלת הפירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל. לאחר משא הקודש ושירת ניגוני התעוררות, חילק האדמו"ר פירות לברכה לקהל המשתתפים שעברו להתברך ביום סגולה זה (חסידים)
קהל רב של חסידים ואנשי מעשה השתתפו אמש בעריכת השולחן שערך האדמו"ר מסאסוב, לרגל חמישה עשר בשבט | הטיש נערך בהיכל בית מדרשו בבני ברק, שם נשא האדמו"ר דברי תורה וברכה לרגל ראש השנה לאילנות. במהלך הטיש עברו החסידים לקבלת פירות לברכה מידיו של האדמו"ר (חסידים)
בהיכל הטישים הגדול במרכז חסידות זוטשקא, ערך אמש האדמו"ר מזוטשקא את שולחנו הטהור לרגל חמישה עשר בשבט | בסיום הטיש חילק האדמו"ר מפירות האילן לחסידים הרבים שגדשו את ההיכל (חסידים)
תיעוד מרהיב מעריכת שולחנו הטהור של האדמו"ר מסקולען לייקווד בהיכל בית מדרשו אמש לרגל חמישה עשר בשבט | בטיש השתתפו מאות חסידים לצד רבים מתושבי העיר, שנהרו לשמוע את קולו בקודש של האדמו"ר ולהתברך מפיו. בסיום עריכת השולחן העניק להם האדמו"ר פירות לברכה מלוא חופניים, תוך שהוא מצרף את ברכת קודשו לכל אחד ואחד (חסידים)
קרעו שערי שמים, העסקן הנודע הרב אברהם יעקב אליעזר שישא, עובר בשעות אלו הליך רפואי מסובך במילווקי שבארה"ב • הציבור נקרא לעורר רחמי שמיים עבור איש המעש שמסר נפשו לכל שבור לב • והן א-ל כביר לא ימאס תפילת רבים (חרדים)
קול סיני - סדר הלכה • מדי יום הרב יעקב סיני מזמין אתכם ללימוד הלכתי מעמיק בסוגיות העומדות על הפרק | והיום, המשך דיני הקדימה בברכות: מה עושים כשיש יין על השלחן? • צפו בפינת ההלכה (יהדות)
כמיטב מסורת חסידות אשלג, ערך אמש האדמו"ר מאשלג את שולחנו לרגל חמישה עשר בשבט, בהיכל בית מדרשו בבני ברק | סביב השולחנות הסבו קהל חסידים שזכו לטעום ממגדי מלך שעלה על שולחן מלכים, עם סדר פירות מגוון ממיטב פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל | במהלך הטיש נשא האדמו"ר דברי תורה והתעוררות במעלת יום זה (חסידים)
הלם ואבל בשכונת רמות פולין: האברך החשוב, בן 41 בפטירתו, לא קם משנתו בבוקר יום השבת, בעת שרעייתו שהתה לצד אמה בבית החולים 'לניאדו' בנתניה | בתו בת ה-12 ביצעה בו החייאה בידיה הקטנות עד להגעת הכוחות | הותיר אחריו שבעה יתומים (חרדים)
שר ההגנה הסעודי חאלד בן סלמאן נפגש עם ארגונים יהודיים בוושינגטון לפגישה סגורה אוף דה רקורד | בפגישה השתתף רב חב"ד, והוא נצפה בסיומה משוחח עם הנסיך הסעודי ואף מקבל ממנו ברכת "שבת שלום" (מדיני)
רבבות אלפי ישראל ליוו אמש למנוחת עולמים את האדמו"ר הרה"ק המהרי"ד מלעלוב זצוק"ל, שנסתלק לגנזי מרומים • מסע ההלוויה יצא מבית מדרשו ברחוב בר אילן אל הר הזיתים, שם נטמן לצד אביו הגדול • עשרות אדמו"רים ורבנים חלקו כבוד אחרון להאי צדיק וקדוש • לעת עתה לא הוכתר ממשיך להנהגתו בקודש (חסידים)
המוני חסידים ואנשי מעשה התכנסו אמש בהתעלות בהיכל בית המדרש וואסלוי בבני ברק, שם ערך זקן אדמו"רי בית רוז'ין, האדמו"ר מוואסלוי, את שולחנו הטהור לרגל חמישה עשר בשבט |האדמו"ר הופיע לפני הקהל באנפין נהירין וערך את השולחן כמסורת אבותיו לבית רוז'ין|במהלך הטיש נשא האדמו"ר דברי תורה, וחילק מפירות האילן לעשרות החסידים שבאו להתברך ולהסתופף בצלו בראש השנה לאילנות (חסידים)
0 תגובות