השדרן הפופולרי חיתן את בנו, כולם התייצבו לברך | תיעוד
שדרן הרדיו עמי מימון מרדיו 'קול ברמה' חיתן אמש (שלישי) את בנו דניאל משה עם שני שמחה ליס, באירוע מתוקשר באולמי ויטראז' בנס ציונה, בהשתתפות רבנים, אישי ציבור ואנשי תקשורת • צפו בגלריה (חרדים)
ברגע שמתחילים לחשוב על ניקיון בנפ מחטאים, נופל יאוש. מי אני? מה הכוחות שלי? איך בכלל אפשר להתגבר? | המשפיע הרב אשר פרקש בשיעור מיוחד ומעצים על הפרק השלישי בפרקי אבות (חסידי)
אחרי הפגיעה בבית הכנסת בטהרן, בעקבות תקיפה ישראלית בקרבת מקום, ספרי התורה נבדקו, והתברר כי נותרו שלמים. הנזק נגרם רק לתיקים החיצוניים. אנחת רווחה בקהילה היהודית המקומית (בעולם)
קול סיני – סדר הלכה • מדי יום הרב יעקב סיני מזמין אתכם ללימוד הלכתי מעמיק בסוגיות העומדות על הפרק | והיום, ערב שבת קיץ וסעודת שבת מאוחרת: עד איזו שעה מותר לאכול, ומה מותר לאכול ביום שישי? • צפו בפינת ההלכה (יהדות)
הרבנים הראשיים לישראל הגיעו לסיור במתחם הבחינות של הרבנות הראשית בבנייני האומה, שם נבחנים בימים אלו כ-4,000 אברכים. הרבנים בישרו על שינויים צפויים במבנה המבחנים במטרה להגביר את העיון ולהבטיח יציבות ארוכת טווח במערך ההסמכה (חרדים)
בכ' באייר נציין ארבעים ושתיים שנים לפטירתו של רבי יוסף וולטוך זצ"ל - "המטאטא הקדוש" של תל אביב | ישראל שפירא עם הסיפורים המופלאים שטרם סופרו (היסטוריה)
"נעמה ידעה שהמשאלה הזו שנחשבת לגיטימית בציבור מהצד הגברי של המפה, אינה פופולארית במיוחד בקרב בחורות סמינר. יחד עם זאת לא שיערה את תגובת הוריה לרעיון" | סיפורה של בחורת סמינר עם בקשה לא שגרתית (זוגיות)
הבנתי שהמנכ"ל פשוט לא יכול לראות אותי,
אולי המעמד שלי בחברה עם מאות עובדים עימם הייתי בקשר טוב, לא עשה לא טוב. אבל הבנתי
מיד שכשהשחיתות מנהלת, אני חייב להגן על עצמי. פניתי לאחד מעורכי הדין בצמרת. הוא שמע
אותי, הבין את הסיטואציה, ושלח מכתב למנכ"ל שגרם לו להתגרד ולהזיע גם כשהיה קר
מאוד באותה תקופה (מגזין כיכר)
נשלמות ההכנות האחרונות להילולת גדול התנאים, רבי מאיר בעל הנס בטבריה בה צפויים להשתתף רבבות אלפי ישראל שיעתירו בתפילה ובתחנונים לישועת הכלל והפרט | בכירי המשרד לשירותי דת, כוחות הביטחון וההצלה, לצד ראשי עמותת רבי מאיר בעל הנס קיימו במתחם הציון מאיר בעל הנס סיור מקיף לקראת הגעת ההמונים | חפ"ק משותף יוקם לכלל כוחות ההצלה והביטחון ויחולו שינויים בהסדרי התנועה והגישה לציון הקדוש בטבריה (חרדים)
פינתו של עורך עיתון 'משפחה', יוסי אליטוב, ב'כיכר השבת': לשון הרע אינו מתחיל ברשע הגמור אלא ברגע הקטן של קלות הדעת. אדם פטפטן, חסר יישוב דעת, משחרר מילה והיא יוצאת למסע | בדרך מצטרפים מתווכים, מפרשים, מגזימים; עד שבקצה יושב המזיק והופך מידע לנשק | "לא תלך רכיל בעמך", איננו רק איסור תוצאה אלא תיאור תנועה: ההליכה עצמה היא החטא. האחריות אינה רק על המכה, אלא על הדחיפה הראשונה שהניעה את הגל והעניקה לו חיים (יהדות)
מעשנים? זו הכתבה כתבה שלא תרצו לפספס: מהסיגריה הראשונה בישיבה ועד הגמילה המהירה - מנשה צרפתי ואלעזר ינקוביץ בשיחה גלויה על האשליה שבסיגריה, ועל הדרך להשתחרר ממנה בפעם אחת ולתמיד.
במקום בו הכל התחיל: ביוזמת מרן הגר"ע יוסף זצ"ל, נוסד בקהילת יהודי משהד בראשות הגר"ש זביחי 'יום שכולו תורה' ביום העצמאות • מההוראה האישית בתשל"ג ועד לשידורי הענק לכל רחבי העולם • צפו בתיעוד: גדולי ישראל בשיעורים מחצות ועד חצות, ותפילה נרגשת לשלום החיילים (חרדים)
דרמה מאחורי הקלעים במלון המפונים: תוכנית שעמדה לחלל את השבת במופעי זמר, אך הקשר העמוק שנבנה לאורך שנה וחצי של מלחמה חולל מהפך | המפונים, שמקבלים תוכן רוחני מ'צהר' שלוש פעמים בשבוע, סירבו להופעות ודרשו קדושה | השבת הסתיימה בהתעלות מרוממת עם פעילי צהר והרב מאיר גול (חרדים)
כשאנחנו צועדים לקראת חג השבועות, אנחנו בונים את ה"כלי" לקבלת התורה. הכלי הזה אינו רק אינטלקטואלי, הוא קודם כל מוסרי. זו היכולת להכיל את מי ששונה ממני, להיות "בן אדם" לפני שאני "בן תורה" (מאמרים)
האדמו"ר מפאשקאן, ערך אמש סעודת ההילולא לזכרו של אביו, האדמו"ר רבי ישראל פרידמן זצ"ל מפאשקאן • במהלך הטיש זימרו ניגוני התעוררות של בית רוז'ין, והאדמו"ר ובניו לבשו בגדי שבת חגיגיים • צפו בתיעוד (חרדים)
כמדי שנה ביום העצמאות בתוככי שכונת 'מאה שערים' שבירושלים נרשמו מחזות של הסתה | קומץ קיצונים ציירו על הקירות דגלי פלסטין, הציבו מיצגי נאצה נגד המדינה והתעמתו עם כוחות המשטרה • צפו בתיעוד מהשכונה הסוערת (חרדים)
השנה זה קורה ובגדול: מפריד ועד עמדי, מריבו ועד הלפגוט - כולם על במה אחת בערב היסטורי.
המכירה נפתחה רשמית וזה הזמן לתפוס את המקומות הכי טובים לפני שהטירוף יתחיל באמת (מוזיקה, חרדים)
0 תגובות