
מסע מצולם
מהכתר של הרימונים, ועד לתקיעות בלב העיר | בני ברק מתכוננת לחגים, תיעוד מרהיב
כמידי ערב חג, גם הפעם עיר התורה והחסידות בני ברק לובשת חג ומתמלאת בהוד לקראת ראש השנה | הצלם שוקי לרר מגיש גלריה, שתופסת את רגעי ההכנה המיוחדים של התושבים, החל מחנות הירקות בה נצפו התושבים בוררים בריכוז רימונים נאים עם כתר מפואר. ובהמשך בחנות השופרות, ילדים ובחורים מנסים את כוחם בתקיעת השופר כשהמוכר אינו מבחין. ובחנות הספרים, בני תורה מחפשים אחר סט מחזורים מהודר ושלם | רגעים קטנים ואווירה מיוחדת בעיר (חרדים)
חר
כיכר השבת |
האם הכתבה עניינה אותך?
כן (67%)
לא (33%)
עוד בחדשות חרדים


יו"ר יהדות התורה דוחה פרסומים על תמיכה בממשלת איזנקוט • "אין לנו רצון להפיל או להכתיר מאן דהוא" | ההצהרה שמסבכת את כל התרחישים הקואליציוניים (חרדים)

מיוחד לחג הסוכות
מדהים: על מה דיבר הרבי מליובאוויטש כשהעולם כמעט נחרב? | צפו
הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון|
בליל חג הסוכות תשמ"ד, בזמן שקצין סובייטי מנע ברגע האחרון מלחמת עולם שלישית לאחר שזיהה התרעת שווא של טילים גרעיניים, נשא הרבי מליובאוויטש בברוקלין שיחה מרתקת המקשרת בין הדרמה העולמית הנסתרת לבין משמעותו העמוקה של חג הסוכות | מדהים (יהדות)

חסיד ברסלב מביתר עילית שנעצר בגבול ושובץ לחרקוב, יועבר לתפקיד עורפי כרופא בבית הרפואה באודסה | המהפך הושג בזכות קשרים ענפים ומאמצים דיפלומטיים של רבה הראשי של אודסה, הרב אברהם וולף, מול צמרת הצבא | כעת הוא יזכה לקבל מעטפת דתית מלאה, אוכל כשר, בית כנסת ומקווה (חרדים)

סוכות מסביב לעולם
הסוכה הכי מבודדת בעולם • הרב שכמעט הפך ל"נזיר בודהיסטי" בריאיון חג מהרי ההימלאיה | צפו
יוסי סרגובסקי||
1
מנזיר בודהיסטי למנהל בית חב"ד שנבנה על גבי חמורים: שליח חב"ד בדרמסאלה, הרב דרור שאול, מספר ב'אולפן כיכר' על שחיטה עצמית בגובה אלפי מטרים, ישראלים שצמים בכיפור בבתי קפה ריקים, שיעורי חסידות עמוקים בסוכה והתרמילאית שהתרגשה עד דמעות מנטילת לולב ראשונה בחייה • צפו בריאיון המלא (סוכות)

ומי הח"כ שהגיע להתברך?
וּלְעוֹרֵר לִבִּי לְאַהֲבָתְךָ; כשהגרמ"ש אדלשטיין פצח בריקוד עם שני לפידי אש בוערים
חיים רוזנבוים|
המונים גדשו היום (שני) את סוכתו והיכל בית מדרשו של רבה של נאות יוסף, הגאון רבי מרדכי שמואל אדלשטיין, למעמד הקבלת פני רבו ושמחת בית השואבה שהגיע לשיאו בריקוד הלפידים המרגש | שוקי לרר מגיש תיעוד מרומם (חרדים)

וּשְׁאַבְתֶּם מַיִם בְּשָׂשׂוֹן
שמחת חברון; יואלי דיקמן ועקיבא גורמן הקפיצו את ההמונים במעמד הענק בפתח תקווה
חיים רוזנבוים||
3
המונים השתתפו היום (שני) במעמד 'הקבלת פני רבו' בבית המדרש דקהילת חברון המעטירה בפתח תקווה, לכבודם של ראשי הישיבה | במהלך השמחה עלזו הבוגרים בעוז, וגם ילדיהם שהתלוו אליהם פיזזו בשמחה במרכז האולם | על מלאכת השירה ניצחו בעוז המנצח יואלי דיקמן ובעל המנגן החסידי עקיבא גורמן, לצד בעלי מנגנים נוספים שהנעימו בכלי שיר לזכר השמחה במקדש | במהלך המעמד נשאו דברים ראשי הישיבה (חרדים)

"שבירת הגוש" של נתניהו: יצחק גולדקנופף לא יצביע נגד ממשלת מיעוט של איזנקוט, אם וכאשר, אלא ימנע. כך מסרו הערב גורמים בכירים באגודת ישראל, תוך הערכה שנציג חסידות גור לא יהיה היחיד שכך ינהג (פוליטי, חרדים)

שמחה פורצת גבולות
היכל הישיבה רעד; ראש הישיבה פצח בריקודים סוערים שנה אחרי האירוע הרפואי
חיים רוזנבוים|
היכל ישיבת 'בית מאיר' רעדה אמש בשמחת בית השואבה שנחגגה בקול שירה וזמרה, בראשות ראש הישיבה הגאון רבי צבי רוטברג | התלמידים ששו בעוז כשהם מציינים שנה בדיוק לאירוע הרפואי שעבר מורם ורבם, אז נאלץ לשהות בבית החולים ובביתו למנוחה במהלך ימי החג | בשיאה של השמחה פצח ראש הישיבה בריקודין נלהבים תוך שהוא מעודד את השירה בעוז | בין פרק לפרק זכו ילדי החמד לעבור ולהתברך מפי ראש הישיבה (חרדים)

"אושפיזין עילאין קדישין"
לנצח התמכרויות ואויבים, מריבות במשפחה ויש גם סגולה לגמגום: מה מבקשים באושפיזא דמשה? • צפו
יוסי עבדו||
2
לפי סדר המקובלים, הלילה הרביעי של סוכות שייך למשה רבנו, הנצח | הרב אברהם מימון מסביר למה הלולב הוא סימן של ניצחון, איך מבקשים להתרומם "למעלה מן המזל", מה עושים עם מים או שמן על כיסא האושפיזין, למה יש עולות דווקא לכותל ומה עומד מאחורי המסורת המפתיעה הקושרת את משה למערת המכפלה? | פרק נוסף ב"אושפיזין עלאין קדישין" עם יוסי עבדו • צפו (סוכות)

קול סיני – סדר הלכה • מדי יום הרב יעקב סיני מזמין אתכם ללימוד הלכתי מעמיק בסוגיות העומדות על הפרק | והיום, שינה בסוכה: האם חייבים להעיר אדם שמתנמנם מחוץ לסוכה, ומתי דנים אותו כ'מצטער'? דיון הלכתי מרתק • צפו בפינת ההלכה (יהדות)

"חצר שטרויס" תפקדה כנווה מדבר רוחני, שבו התקיימה קהילה עצמאית כמעט לחלוטין, הרחק מהפוליטיקה והסערות הציבוריות שפקדו את ירושלים של סוף התקופה העות'מאנית | הדמות המרכזית והמשפיעה ביותר שהטביעה את חותמה על החצר הייתה דמותו של הגאון רבי יצחק (איצ'לה) בלאזר זצ"ל | פרק 2 (היסטוריה)

כזו סוכה - עוד לא ראיתם
החלום על החופש שהוביל לבניית סוכה מרהיבה, מלאת רוגע ושלווה | צפו בתיעוד
חזקי שטרן||
12
במשך תקופה ארוכה חלמה רבקה על חופש, ובעצם מי מאתנו לא זקוק לזה. אבל כמו לרבים אחרים, גם אצלה זה לא יצא אל הפועל - אז היא החליטה להביא את החופשה אליה - הביתה, אל הסוכה | וכך היא בנתה בעשר אצבעותיה סוכה מרהיבה, מלאת רוגע ושלווה | צפו בתיעוד המיוחד (חרדים)

הָרַחְמָן הוּא יָקִים לָנוּ אֶת סֻכַּת דָּוִד הַנוֹפֶלֶת
אווירת חג הסוכות בעיירות אירופה שלפני המלחמה • בתמונות
ש. ברקוביץ||
3
בניית סוכה במחנה העקורים האליין באוסטריה | סוכה מסוככת כהלכתה ורשא | בחירת ארבעת המינים ביריד הוורשאי | אווירת חג הסוכות בעיר קשאנוב בפולין ועוד... | צפו במבחר תמונות מחג הסוכות בעיירות אירופה (מגזין סוכות)

אתם הצבעתם, אלו התוצאות
זמר השנה שניצח בפער ענק והשיר שהפך להמנון • צפו במשדר "אנשי השנה במוזיקה" של 'כיכר השבת'
אלי גוטהלף||
26
מי הזמר שריגש אותנו עד דמעות וגרף ניצחון בפער חסר תקדים? איזה שיר הפך להמנון של תקופת המלחמה והאיר לנו את החושך? מי האמן שרשם את קאמבק השנה, ואיזו תגלית מוזיקלית כבשה את המקום הראשון למרות שניסתה לברוח מאור הזרקורים? | אלי גוטהלף והמוזיקאי שוקי סלומון מסכמים שנה מוזיקלית ב'אולפן כיכר' עם התוצאות שאתם בחרתם • צפו במשדר המלא (מוזיקה)

שר הביטחון השתתף במעמד ברכת הכהנים ברחבת הכותל • ערך 'מי שבירך' לשלום חיילי צה"ל וכוחות הביטחון | "מתרגש לעמוד כאן ולברך ככהן את עם ישראל" (חרדים)

פקחי עיריית ירושלים הגיעו לפרק את סוכת התפילה שהוקמה עבור הינוקא ושימשה לתפילות ושיעורים בהשתתפות מאות בני אדם מדי יום • בעקבות פירוק הסוכה, הועברו התפילות והשיעורים לסוכת "בית שמואל" הסמוכה | העירייה: "בחג הסוכות הנוכחי לא אושרה בניית סוכה בימין משה" (חרדים)

סוכת ענק על שטח של 444 מ"ר הוקמה ברחבת בית הכנסת החורבה • תצפית חדשה נפתחה על גג ישיבת הכותל | רבבות משפחות ממלאות את הרובע היהודי בימי החג (חרדים)

ברוך רופא חולים: זקן רבני מרוקו ורבה הוותיק של בית שמש הגאון רבי שמעון ביטון, שב למעונו ברחוב הנשיא בעיר, לאחר שבשבוע שעבר מעד בביתו ופונה לבית החולים | רב העיר יושב בסוכתו ומקבל קהל, וגדולי הרבנים כבר הגיעו לברך ולהתברך בברכת החג (חרדים)














0 תגובות