צפו: כשהראשל"צ נזכר בהתרגשות מהאתרוג שקיבל מהבבא סאלי לפני לידת בנו
בערב חג הסוכות נצפה הראשון לציון הגאון רבי שלמה משה עמאר בודק אתרוג מרוקאי נדיר בגודלו מבית באדוש שקיבל מיו"ר המועצה הדתית מעלה אדומים הרב מימון בן ישי • במהלך בדיקת האתרוג העלה הראשל"צ זכרונות הוד מימי קדם, עת זכה לקבל אתרוג שזכה מההבא סאלי זיע"א לפי לידת בנו (חרדים)
42 שנים לפטירת סידנא בבא סאלי: חתנו של הבבא ברוך, הרב אברהם בליקשטיין, בראיון מיוחד לאלי גוטהלף ב"כיכר FM", חושף את החיים בצל השושלת, את המסירות הנפש שהפכה למופת, ומסביר איך גם אשכנזים ליטאים מוצאים את עצמם בנתיבות: "זה לא מיסטיקה, זו התחברות לאור" (כיכר FM)
בשיעור מרגש וגלוי לב לפרשת בוא, המגיד והדרשן החסידי הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון צולל אל אחת הנקודות הכואבות והמושתקות בחיינו: השחיקה הרוחנית | צפו (יהדות)
עורך דינו של הנהג שאל את נציג המשטרה אם תפקידם של השוטרים, שהיו בזירה, היה לפנות את המפגינים מהכביש. נציג המשטרה השיב שעל הנהג היה להאט ולא להאיץ | הנהג טוען: לא הבחנתי בנער (חרדים)
במעונו שברחוב אלישע בבני ברק, ערך הגאון חכם ניסים בן שמעון סדר לימוד משניות מיוחד לעילוי נשמת אביו, הגאון חכם מנצור בן שמעון זצ"ל, לציון יום ההילולא ה-28 להסתלקותו | במעמד השתתפו מקורבים ותלמידים שבאו להעלות את זכרו של הרב הדגול זצ"ל | הצלם שוקי לרר תיעד את רגעי הלימוד ומגיש גלריה מיוחדת (חרדים)
נס בשכונת גאולה שבחיפה, בשיא המולת הצהריים, קרס מבנה בנייה קלה מגג בניין בן ארבע קומות בעקבות הרוחות העזות • הגג התרסק על המדרכה והשבית רכב חונה, אך בחסדי שמיים איש לא נפגע | הצלם שמואל שנקר מיהר לתעד את מקום הנס (חרדים)
בית המשפט החליט לשחרר את נהג האוטובוס שדרס למוות את הבחור נפתלי צבי קרמר ז"ל • המשטרה דרשה להאריך את מעצרו ב-10 ימים ותערער על ההחלטה | רקע לאירוע הטראגי בקוממיות (חרדים)
ארגון 'יהודית' הגיש תלונה במשטרה נגד אישה שהורידה חולצה מול מפגינים בכביש 4 • מקרה דומה תועד גם באלעד בתוך יממה | "הטרדה ומעשה פוגעני במרחב הציבורי" (חרדים)
בעקבות הדריסה המחרידה של בחור ישיבת סאטמר נפתלי קרמר ז"ל ושל יוסף אייזנטל ז"ל ומפגינים נוספים שנדרסו בשבועות האחרונים, יו"ר סיעת יהדות התורה, מבקש לקיים בנושא דיון בהול בכנסת; "מדובר בתופעה חריגה וחמורה אשר גוררת אחריה תופעות אלימות נוספות, ומחייבת מחאה ציבורית", נימק (חדשות חרדים)
אמן החושים מני הולנדר נפצע במהלך גלישת סקי בחופשה בחו"ל ופרק את הכתף, הכוננים שהגיעו למקום פינו אותו לבית החולים, שם העניקו לו טיפול לכתף | זה מה שהוא אמר בריאיון ל'כיכר השבת' (ברנז'ה)
אחרי הדריסה הנוראה אמש של צעיר חרדי בשלהי הפגנה, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הצטרף לגינויים והודה למשטרה על מעצר הנהג הדורס | "דמכם אינו הפקר", כתב בן גביר לחרדים, לדבריו הצטרף גם שר האוצר סמוטריץ' | מ'הפלג' נמסר: "הדם על הידיים של המשטרה, הפרקליטות ומערכת המשפט" (חדשות)
צלבי קרס גדולים רוססו על מגלשה בפארק ילדים פופולרי בלב שכונת בורו פארק החרדית בברוקלין | המשטרה חוקרת את מעשה האנטישמיות החמור: "הורים לעולם לא צריכים לחשוש שילדיהם יתקלו בשנאה נתעבת במגרש משחקים" (חרדים בעולם)
בעוד המשטרה טענה כי מדובר בתאונה מבלי קשר להפגנה, תיעוד חדש שצולם רגעים לפני דריסת הבחור נפתלי צבי קרמר ז"ל מלמד כי הנוסעים חששו מהנהג רגעים לפני הדריסה | צפו (חרדים)
הגאון רבי בן ציון מוצפי התייחס לגזירות נגד לומדי התורה בצל המאבק על חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות ותקף: "מטרתם של השלטונות לשבור את רוחינו, לשכחינו מלימוד התורה הקדושה" | הדברים המלאים (חרדים)
לאחר הטרגדיה הקשה באומן שבאוקראינה, שם נפטר סמוך לכניסת השבת האברך הצעיר הרה"ח ר' נחמן ברגר ז"ל, מחשובי חסידי ברסלב, ארונו עושה כעת את דרכו ארצה | אמש, תחת קור עז, התאספו מתפללים רבים מתושבי העיר אומן והאורחים השוהים בעיר בחצר הציון הקדוש כדי לחלוק לו כבוד אחרון (חרדים)
בזמן שהרחובות בוערים סביב חוק הגיוס, הפודקאסט החדש "חרדים בקו האש" חוזר אל הרגע שבו הכל התחיל • תא"ל (במיל') יהודה דובדבני, האיש שהקים את "נצח יהודה", חושף בשיחה נדירה את המפגשים החשאיים עם הרב עובדיה יוסף והרב שטיינמן, את הדמעות מול סיפורי אביו, ואת הנוסחה האחת שבאמת עובדת.
בדרכו חזרה מהפגנה שבה השתתף, צעיר חרדי כבן 17 נדרס למוות בידי אוטובוס בכניסה למושב קוממיות בדרום הארץ | הפרמדיק שנכח בזירה: "וראינו אותו שוכב על הכביש כשהוא מחוסר הכרה. ביצענו בדיקות רפואיות והבחנו שהוא ללא דופק" | המשטרה מבהירה: "אין קשר בין התאונה להפגנה שהיתה בסמוך (חרדים)
אחרי שעות רבות של עימותים, בג"ץ שדן בעתירה שהוגשה נגד הניתוח של הפעוטות מאסון המעונות בשכונת רוממה, פרסם את פסיקתו, לפיה לא יתבצע ניתוח בפעוטות - כפי רצון המשפחות (חדשות)
החלטת בג"ץ לנתח את גופות התינוקות מהאסון ברוממה הציתה מחדש את הרחובות, ובעוד נער בן 18 מאושפז במצב בינוני לאחר שנדרס בכביש גהה, בראיון סוער ב'כיכר FM' לאלי גוטהלף מסביר נציג הפלג הרב חיים עוזר ג'י מדוע ההפגנות הן הכלי היחיד שנותר להם, גם במחיר סכנת חיים: "המציאות מוכיחה - רק ככה עוצרים תהליכים במדינה" (כיכר FM)
צוותי מד"א ומתנדבי "הצלה דרום" יתפרסו במוקדי התפילה ובדרכי הגישה לציון הקדוש לרגל יום השנה המ"ב לפטירתו | כוחות החירום יפעלו ברחבי העיר ובמתחם הציון כדי להעניק מענה רפואי מהיר ומקצועי לאורך כל שעות ההילולא
0 תגובות