אנשי העסקים החרדים המוכרים התקשרו בברית הנישואין | תיעוד מהחתונה המפוארת
איש העסקים ישראל מורגנשטרן יו"ר 'יחידת 360 מערך הסיוע הלאומי', חיתן אמש (רביעי) את בתו הילה עם אודי רייכנברג, בנו של יזם הנדל"ן יאיר רייכנברג, באירוע יוקרתי שנערך באולמי 'אווניו', השתתפו: רבנים, אישי ציבור ואנשי עסקים, בסידור חופה וקידושין כובד הרב הראשי לשעבר הרב יונה מצגר | התרגשות מיוחדת הייתה עם הגעתו של הגאון הרב משה הלל הירש ראש ישיבת סלבודקה ובכיר מועצת גדולי התורה של 'דגל התורה' • צפו בגלריה של הצלם יעקב כהן (חדשות חרדים)
לזה קוראים חתונה חרדקי"ת לא הולכים מעל המרפק אבל מכסים עם חצי שקוף מגבעת של הזקנים של פעם וכל הממעט בשוליים תע"ב מגולחים בני 90 וכו' וכו'
תימני
7
🥱🥱🥱🥱🥱
יוסי
6
'החרדים' חתונה חצי מעורבת ?
חרדים חדשים
5
טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף
יוסי
4
חתונה מעורבת ה' ירחם
נתי
ממש לא, למה להוציא לעז ?
הייתי שם,
נפרדת לחלוטין למעט איזה שולחן אחד בצד של אחינו החילונים.
בנימין
3
חרדים?!
איש יהודי
2
לשחרר.זה המצב
יוס
1
נו, באמת.
גדלתי קצת...
לא, אני לא מקנא.
לא, אני לא מתעניין בחתונה של מישהו העיקר שזה באווניו.
שכל אחד יתמקד בשמחה והאושר של עצמו, אנשים יהיו קצת יותר שמחים באופן כללי.
אחרי שבוע סוער במערכת החינוך החרדית, גננות ותיקות מספרות לראשונה על הפחד, הדמעות והתחושה שהמערכת זורקת אותן • "כל החיים הייתי גננת, ועכשיו אומרים לי שאני יקרה מדי" | הקולות מאחורי המספרים (חדשות חרדים)
חמשת זקני מועצת גדולי התורה, חתמו על מכתב תמיכה בקריאת הגרמ"ה הירש, לתענית דיבור של חצי שעה בתחילת כל סדר עד הימים הנוראים, בשל הגזירות הקשות נגד עולם התורה (חרדים)
משה רבנו התפלל חמש מאות וחמש עשרה תפילות על דבר אחד, ובכל פעם נענה "לא". ואז, רגע לפני התפילה שהייתה יכולה לפתוח את הכול, הקדוש ברוך הוא מבקש ממנו לעצור | השיעור השבועי של הרב יואב אקריש (יהדות)
ראש הישיבה הגרמ"ה הירש ישוב הלילה למעונו לאחר מסע בן שבועיים וחצי • שמעון גליק שיתף בדינר שערך בביתו מה אמר לו מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, דברים שרלוונטים להיום יותר מתמיד | סיקור ותיעוד נרחב (חרדים)
הגאון רבי קלמן בר יוצא בקריאה דרמטית לציבור שומרי התורה, וחושף פרטים מטרידים על הרכבם של משקאות חריפים פופולריים הנמכרים בחנויות. אילו סוגי ויסקי אינם כשרים לשתייה? כל הפרטים נחשפים במדריך ההלכתי המלא (חרדים)
בראיון זום שנקטע באיבו עקב קשיי קליטה, סיפר רבה הראשי של העיר קראקס הפגועה על רגעי האסון ובעיקר על מצבם של בני הקהילה היהודית בעיר | "ברוך השם, נגיד תודה לשם, ברוך פודה ומציל", אמר הרב | עם פרוץ רעידת האדמה, הקהילה התארגנה במהירות והתכנסה במתחם מוגן בשם "אברייקה" שם שהו חברי הקהילה עד יעבור זעם | צפו בדברים שאמר הרב בשיחה עם 'כיכר' (בעולם)
ברקע התוכנית להארכת השירות ל-36 חודשים בשל מחסור חמור בלוחמים, ראש חטיבת תומכ"א תא"ל שי טייב חושף את המאמצים להרחבת השורות וטוען כי הצבא ביצע צעדים דרמטיים כדי לאפשר לבני הציבור החרדי להשתלב בשירות הצבאי (צבא וביטחון)
במעמד נרגש העניקו אמש גדולי התורה תעודות ל-60 מורי צדק, במהלך המעמד חשף הראשל"צ מדוע נמנע ממנו לחתום עליהן רשמית | חסימות הכבישים ומחאת הרכבים הובילו לביטול הגעתם של הגר"ש מחפוד וגדולי התורה בחזרה לעקבותיהם | תיעוד וסיקור (חרדים)
קשר עמוק ובריא בין הורים לילדים לא נבנה דרך שאלות טכניות, רשימות מטלות ועדכונים יבשים, אלא דרך שיחות חווייתיות, התעניינות כנה ופתיחת מקום רגשי | מי שרוצה שילדו ישתף אותו גם בעתיד, צריך כבר היום להראות לו שיש בבית אוזן, לב וזמן לדיבור אמיתי (מגזין כיכר)
הורים רבים חוששים להציב גבולות מתוך פחד "לחנוק" את הילד, אך מתברר שדווקא 'החופש המוחלט' מוביל לכישלון | בפרק זה נלמד כיצד שיטת הרמזור מעניקה לילדים מסגרת ברורה וביטחון נפשי, נבין מתי חייבים לעצור את המשחק, מדוע חשוב לצמצם את "הקווים האדומים" בבית, ואיך הופכים את החינוך למלאכת מחשבת של אהבה וסמכות מאוזנת? • פרק שלישי בסדרת "מדברים על חינוך" עם הרב אסף רצון והרב משה רבי • צפו/האזינו (חינוך ילדים)
ראיתי את בנותיי מתלחששות בפינת המטבח, מביטות
בבינה במבטים ביקורתיים. גם בני הגדול נראה מתוח, כאילו הוא נושא על גבו את הפגיעה
בכבודי, הוא הביט בשלום אהרן במבט משתאה. הבנתי שנוצר כאן פצע קטן שמאיים להתרחב, ושבסופו
של דבר יוביל לריחוק, והכי נורא, הוא עלול להביא למתח ולפגיעה בשלום הבית של שלום אהרן.
הבנתי שאם לא אפעל עכשיו, המצב עלול להחמיר עד ללא תקנה (מגזין כיכר)
בחורי החמד ואברכי הכולל התכנסו למעמד נשגב של דברי חיזוק מפי מרנן ורבנן גדולי התורה והחסידות • בהשתתפות גדולי ישראל וראשי ישיבות • השמחה הכפולה על פריחת מפעל חייו של האדמו"ר מבעלזא, שהוקם לפני למעלה מיובל שנים, השתלבה עם שמחת השבע ברכות לבנו של מנכ"ל מוסדות התשובה (חרדים)
קול סיני – סדר הלכה • מדי יום הרב יעקב סיני מזמין אתכם ללימוד הלכתי מעמיק בסוגיות העומדות על הפרק | והיום, קידוש בשבת בבוקר: האם מותר לאשה לאכול לפני קידוש, והאם יש הבדל בין אשה שמתפללת שחרית, לאשה שמתפללת מנחה? • צפו בפינת ההלכה (יהדות)
שוטר נחקר במח"ש בחשד לתקיפת מפגין בהפגנה בכביש גהה • בתיעוד: השוטר בועט לכאורה בראשו של המפגין | המשטרה הודתה: "יש שוטרים שפעלו שלא על פי הנהלים" (חרדים)
רבם של חסידי גור בערד הרב מרדכי חיים וולקוביץ קורא להרגיע את הרוחות בעיר - לאחר הקטטה החריגה והאלימה שפרצה אתמול בעיר, בין חסידים לחילונים, ברקע מחאת הרכבים ולאחר שתושבים בעיר ניסו לחסום את יציאת החסידים: "אין לענות למחרפים למיניהם” (המכתב המלא)
שימו לב שהמשנה מדגישה דווקא את התלמידים. כשהם על הבמה, לבושים חולצות לבנות, כל מסיימי י"ב בארץ נראים בערך אותו דבר. אבל ההבדל האמיתי מתחיל למחרת, והוא נעוץ בשאלה: מה וממי הם למדו? (מאמרים)
כשמשהו לא הולך בחיים, זה נראה לנו ה"שטן" שמפריע, אבל באמת זה מלאך ה' שנשלח להציל אותך ברחמים | המשפיע החסידי רבי אלימלך בידרמן בדקת חיזוק ביום • צפו (חרדים)
הרבנות הראשית פרסמה נוהל מעודכן לקבלת כושר “מורשה לעריכת חופה וקידושין”, הכולל לראשונה מערכת הגשה מקוונת, טפסים מסודרים והנחיות ברורות להגשת הבקשה. הליך הגשת הטפסים היה עד כה רווי בקשיים, מה שהקשה על הרבנים שיש להם את הכושר להוציא את התעודה המיוחלת (חרדים)
בן ישיבה נעצר במחסום מכבים בשעות הלילה • בחורים ואברכים רבים הגיעו למקום והחלו להפגין • המשטרה טוענת כי מדובר בעבירת תנועה בלבד | המפגינים: ניסיון הסגרה למשטרה הצבאית (חרדים)
0 תגובות