כָּל הַפּוֹשֵׁט יָד: דלת פתוחה וחיוך אצילי, כך קידם רבי בנימין הצדיק את ההמונים
בחדרו של משגיח ישיבת מיר המעטירה, הצדיק רבי בנימין פינקל, נרשמו ביום שושן פורים רגעים של התעלות וחסד יוצאי דופן. לאורך רוב שעות היום ישב המשגיח וקיבל את המוני הבאים בסבר פנים יפות ובמאור פנים מיוחד | למאות הילדים שהגיעו לביתו חילק המשגיח מיני מתיקה וסוכריות ביד רחבה, בעוד שלגבאי הצדקה הרים את נדבת לבו כמאמר הכתוב "כל הפושט יד נותנים לו"| את כל הבאים בירך המשגיח בחמימות ובברכות לרוב, כשחיוכו האצילי הנסוך על פניו משרה שמחה על כל אחד ואחד (חרדים)
המשטרה עצרה חשוד בתקיפה האכזרית של ילד יהודי בן 5 בשכונת קראון הייטס | צפו בתיעוד ממצלמות האבטחה שחשף את רגע המכה הקשה | מעקב נחוש של ארגון ה'שומרים' אחר נתיב בריחתו של החשוד אל הרכבת התחתית, הובילו לפענוח המהיר של האירוע המזעזע (חרדים בעולם)
מ-40 מדינות באפריקה ואירופה, חלקן ללא קשר דיפלומטי עם ישראל, התכנסו כ-100 שלוחי חב"ד באי היווני - לוועידת פסגה בעידן שאחרי המלחמה | המטרה: להגיע ליהודים שמסתתרים מפחד האירועים בעולם ולהחיות קהילות שנמחקו בשואה (יהדות בעולם)
היום, י' באייר, חל יום פטירתו של עלי הכהן הגדול, כמובא במגילת תענית | לרגל יום היארצייט ישראל שפירא יצא לסקור את המסורות ההיסטוריות סביב מקום קבורתו, שאלה שליוותה אותו במשך שנים רבות של סיורים והרצאות בשני האתרים המרכזיים (היסטוריה)
מכה אנושה להכנות להילולת ל"ג בעומר, פיקוד העורף החמיר את ההנחיות באזור קו העימות והגביל את ההתקהלות ל-1,500 איש בלבד • כוחות משטרה פשטו אתמול (ראשון) על ההר ועצרו את הקמת התשתיות • בציבור החרדי זועמים: "רק לפני שבוע חגגו עצמאות בכל הארץ ללא הגבלה" • כך זה נראה בשטח (חרדים)
גבר בעל חזות מזרח-תיכונית תקף בשבת בבוקר יהודי שהיה בדרכו לתפילה עם בנו מחוץ למרכז הקהילתי "קהילה סנטר" | התוקף ניסה תחילה להיכנס למבנה אך נהדף על ידי האבטחה בשל התנהגות חשודה, ובעת שעזב השליך דפי תהילים על הקרקע. מיד לאחר מכן חסם את דרכו של המתפלל וחבט בפניו מאחור לעיני ילדו הקטן, ונמלט מהזירה (קהילות יהודיות, בעולם)
דבקות עילאית בהר נוף: בשיאה של סעודה שלישית, כשהוא אחוז שרעפי קודש, פצח הפוסק הגאון רבי משה שטרנבוך בניגון ה'דודלה' של סניגורן של ישראל • "מעלה דו, מטה דו": התיעודים המיוחדים והמרהיבים מהדלקת הנרות, שיר השירים וספירת העומר במעונו • מיוחד (חרדים)
"חיזוק ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם מזכה הרבים הפוסק הגאון רבי יגאל כהן, ראש מוסדות "יביע אומר" וחבר מועצת הרבנות הראשית - פינת חיזוק יומית קצרה ואקטואלית מתוך ספר "חובת הלבבות" • צפו (חרדים)
מערך כבאות והצלה בפרסום רשמי לקראת יום ההילולה: הרשימה המעודכנת של המותר והאסור.
מאיחוד המדורות ועד לשיטות ההדלקה - אלו הכללים שחייבים להכיר כדי לעבור את החג בשלום (חרדים)
גורמים בענף התיירות מצביעים על חלון הזדמנויות קצר ויוצא דופן שמשנה את כללי המשחק.
הנתונים נחשפים: זה מה שגורם לאלפי משפחות להקדים את הרישום ולבטח את השגרה שלהן (תיירות)
שר המשפטים יריב לוין תוקף בחריפות את החלטת בג"ץ להטיל סנקציות על לומדי תורה • "מערכת המשפט פועלת לטשטש את זהותה היהודית של המדינה" | הריאיון המלא, הערב ב'כיכר השבת' (חרדים)
איך הפכו 1,000 תלמידי ישיבה למעגל האבטחה הסמוי של חאבייר מיליי, ואיפה נכשל השירות החשאי של דונלד טראמפ מול עוד "זאב בודד"? | במקביל: סיר הלחץ החרדי מתפוצץ על פסיקות בג"ץ - מי יגן על האברכים שסופגים סנקציות כלכליות, ולמה הציבור דורש מהפוליטיקאים לעשות מעשה? איצלה כץ עושה סדר | ובנימה אישית: הריאיון המרגש עם הצעיר העיוור שהקים מיזם תפילות והחזיר את שדרן הרדיו המוכר למיקרופון | האזינו (כיכר FM)
הכי קל לנו להציג את התנגדות ראש הממשלה והשרים לקיום ההילולה במירון בל"ג בעומר במתכונתה הרגילה, כחלק מ"רדיפת הדת" ואפליה בין אירועים במגזר הכללי לבין המגזר החרדי | אך יש שאלה מהותית שכנראה הנציגים החרדים מתחמקים מלענות עליה: מי לוקח את האחריות אם יקרה משהו? וגם, למה נוח להם לדרוש סמכות לניהול הילולה רגילה - אבל את האחריות הם לא מוכנים לקחת? הגיע הזמן שהציבור ישמיע את קולו נגד הסכנות (דעה)
לאחר השיחה ההיסטורית שמסר ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו בהיכל ישיבת פוניבז', בה הוא הזכיר את רעו להנהגה - הגאון רבי ברוך דב פוברסקי - שלא נכח בשיחה, הוא ביקש מבני ביתו לעלות במיוחד לביתו של הגרב"ד פוברסקי, שם ההעלו גדולי הדור סיפורי עבר וכן שוחחו על הרשעות של בג"ץ בנוגע לחוק הגיוס ועל דרכי הפעולה הבאים - לרווחת עולם התורה | תיעוד וסיקור (חרדים)
שופטי בג"ץ שוללים סבסוד מעונות והנחות בארנונה ממשפחות אברכים שאינם מתגייסים • דרמה בצמרת: הנשיא הרצוג מסרב לחון את נתניהו • נתניהו מזהיר מפירוק הפסקת האש בלבנון • סוללת "כיפת ברזל" נפרסת באופן היסטורי באיחוד האמירויות • מחדל אבטחה חמור בוושינגטון לאחר שחמוש פתח באש סמוך לנשיא טראמפ • וגם: התיעוד המזעזע מרצח ימנו זלקה • וכמו תמיד - התיעוד הקיצוני היומי אחרי התחזית | (צפו היום בכיכר)
קול סיני – סדר הלכה • מדי יום הרב יעקב סיני מזמין אתכם ללימוד הלכתי מעמיק בסוגיות העומדות על הפרק | והיום, האבלות על תלמידי רבי עקיבא: האם אפשר לברך שהחיינו על פרי חדש או בגד חדש? • צפו בפינת ההלכה (יהדות)
0 תגובות